Is het Liefde en hou je van mij?

Is het Liefde en hou je van mij?

Is het Liefde

Wanneer je op zoek bent naar de Liefde, is de Liefde van de ander belangrijk. Waardoor je deze Liefde probeert te “meten” in plaats van te voelen. Je gaat het gedrag beoordelen of het Liefde is. Omdat je de ander nodig hebt voor de Liefde die je in jezelf mist. Waardoor je jezelf afvraagt, is het Liefde en hou je van mij?

Je wilt namelijk graag een bevestiging van de Liefde zien. Maar zodra je voelt of er sprake is van Liefde heb je geen bewijs nodig. Bewijs willen van de Liefde van de ander, haalt je weg van de Liefde zelf. Om te voelen of de ander uit Liefde handelt is een open hart nodig. Een gesloten hart kan lastig Liefde voelen.

Is het Liefde en hou je van mij?

Liefde hoeft nooit bewezen te worden. Wanneer een relatie draait om elkaar gelukkig maken, zal je partner zich steeds weer moeten bewijzen aan jou. De Liefde zijn ofwel zichzelf zijn is dan niet genoeg. Je vraagt en verwacht hierdoor veel van je partner. Dit kan tot zelfopoffering aan toe zijn om de Liefde te bewijzen. Zodat jij je geliefd voelt.

Of wanneer je partner voor zichzelf kiest kun je dit zien als een gebrek aan Liefde voor jou. Terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Maar vanuit behoeftigheid en afhankelijkheid kun je dit wel denken. Je partner kan nog zo liefdevol zijn, maar wanneer jouw hart gesloten is, kun je het niet voelen. En het moeilijk vinden om jouw partner vrij te laten.

Want als je bezig bent met het gedrag van je partner ga je voorbij aan de Liefde zelf. De Liefde die jij bent. En de Liefde die je partner is. Deze Liefde heeft niets nodig om Liefde te zijn. Het is er altijd en het is oneindig. Want Liefde stroomt vanuit je hart naar alles en iedereen. Liefde is het omarmen van alles. Van jezelf, je partner als het leven zelf.

Want Liefde kent geen voorwaarden. Wat niet betekent dat alles ook bij je past. Je hebt altijd een keuze om je eigen hart te volgen. Liefde is je natuurlijke staat van zijn. Waardoor je één bent met alles en iedereen om je heen. En je de Liefde voelt stromen in jezelf. Zodat je de Liefde van je partner niet nodig hebt om Liefde te kunnen voelen.