Orgasme faken heeft geen enkel nut

Orgasme faken heeft geen enkel nut

Orgasme faken

Alsof doen… we doen het vaker dan we denken en niet alleen tijdens de seks. Het is bijna een automatische geworden. Want we willen nu eenmaal een ander niet kwetsen. Niet zozeer vanwege die ander. Al denken we dat vaak wel. Maar vanwege ons eigen schuldgevoel. Een orgasme faken is voor de makkelijke weg kiezen. We voelen ons al snel schuldig over van alles en nog wat. En proberen dit dus te voorkomen.

Orgasme faken

Een orgasme faken of zelfs plezier faken tijdens de seks doen we dus uit eigenbelang. En als we dan toch uit eigen belang handelen, kunnen we ook kiezen voor een andere manier. Een manier die een positieve verandering brengt. In plaats van, door onze angst, in dezelfde situatie te blijven zitten.

Stoppen met doen alsof. Het klinkt zo simpel. Maar zoals met alle veranderingen, is dit het niet. We hebben hier moed voor nodig en heel veel zelfliefde. Het masker dat we dragen moet dan afgezet worden. Zodat de naakte waarheid zichtbaar wordt. En ja, de naakte waarheid voelt in het begin ongemakkelijk en pijnlijk.

Maar het is uiteindelijk altijd bevrijdend. Doen alsof is nooit een oplossing. Elke mogelijke verandering houden we hiermee tegen. Een orgasme faken zorgt niet voor bevredigende seks. En dat is eigenlijk wat we willen. Waar we diep van binnen naar verlangen en waar we ook recht op hebben.

Inspirerend seksleven

We verdienen een inspirerend seksleven. Ookal denken we vaak van niet. We hoeven hiervoor niet aan allemaal voorwaarden te voldoen. Het enige wat belangrijk is dat we de verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen seksleven. Door onszelf te zijn, seksueel te uiten en door te laten weten wat we seksueel willen.

Maar hiervoor dienen we eerst onszelf in de spiegel aan te kijken en eerlijk te zijn tegen onszelf. Zodat we straks ook anderen durven aan te kijken, zonder schuldgevoelens en schaamtegevoelens. We moeten onszelf volledig seksueel accepteren alvorens dit te kunnen. En hier zit juist de uitdaging.

Gerelateerde artikelen

Seksueel ontwakingsproces is een echte uitdaging

Onbevredigende seks is niet nodig en zelfs schadelijk

Orgasme vanuit ontspanning is verdiepend

Seksuele bevrediging ontstaat niet door orgasme

Seksuele eigenwaarde vergroten is een krachtige basis