Sacraal chakra staat voor plezier in het leven

Sacraal chakra staat voor plezier in het leven

Sacraal chakra

Je energielichaam bestaat uit 7 hoofdchakra’s. En deze chakra’s ontwikkelen zich van onder naar boven. Elk chakra staat voor een bepaald ontwikkelingsgebied in je leven. De eerste 7 jaar betreft het 1e chakra.

De volgende 7 jaar betreft het 2e chakra of wel het sacraal chakra. En zo verder. Echter zodra een chakra zich niet volledig ontwikkeld ontstaan er energieblokkades. En heeft dit invloed op het volgende chakra met het bijbehorende levensgebied.

Sacraal chakra

Zodra je 1e chakra in balans is en je meer wilt in het leven, is het tijd om je 2e chakra in balans te brengen. Ofwel het sacraal chakra. Dit chakra betreft je emoties, seksualiteit en creativiteit. Zodat je plezier in je leven ervaart.

En de kans is zeer groot dat dit chakra zich niet optimaal heeft kunnen ontwikkelen tijdens je jeugd. Aangezien seks een taboe is. Emoties uiten is je ook vaak afgeleerd en je creativiteit uiten werd vaak niet als belangrijk gezien. Of serieus genomen.

Hierdoor is seksueel geluk onmogelijk. Seksueel geluk is een onderdeel van je algemene geluk. En staat dus niet los van elkaar. Je bent hier op aarde om gelukkig te zijn en niet om te lijden. Maar je kunt dit geluk nooit ervaren als je jouw levenskracht niet omarmt.

Want jouw levenskracht is hetzelfde als jouw seksuele energie. Zonder het krachtig stromen van deze levensenergie zullen de overige chakra’s zich niet optimaal kunnen ontwikkelen. En blijf je vanuit de overleefstand leven.

Gerelateerde artikelen

Seksuele balans herstellen is belangrijk

Seksuele levenskracht zorgt voor passie en plezier

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksueel plezier zorgt voor meer seksueel genot

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven