Seksuele behoeften maken een gemis kenbaar

Seksuele behoeften maken een gemis kenbaar

Seksuele behoeften

Onze seksuele behoeften laten ons weten wat we seksueel nodig hebben. Deze behoeften ontstaan wanneer ons lichaam seksuele aandacht nodig heeft. En door dit te negeren ontstaat er een disbalans in onze seksualiteit. Wat invloed heeft op onze algemene gezondheid. Daarom is het belangrijk om naar onze seksuele behoeften te luisteren.

Deze zijn niet verkeerd. Het hoort bij ons menszijn, onze natuur. Onze seksualiteit heeft niet alleen voortplanting als doel. Maar het is ook onze bron voor plezier en van onze levenskracht. Door onze behoeften te bevredigen, hoeft ons lichaam niet te schreeuwen om aandacht. Negeren of je seksualiteit ontkennen, zal je niet verder helpen. Liefdevolle aandacht is de enige oplossing. Van jezelf. Dus niet van een ander. Want hierdoor maak je de ander verantwoordelijk en verliest diegene zijn of haar vrijheid.

Seksuele behoeften

Wanneer je jezelf geen liefdevolle aandacht geeft, ben je afhankelijk van een ander. En hierdoor gebruik je eigenlijk de ander om jouw eigen behoeften te vervullen. De ander moet dan doen wat jezelf niet eens doet. En wel het liefst op jouw manier. Anders worden jouw behoeften nog niet bevredigd. Maar het is een illusie dat iemand anders jouw behoeften kan bevredigen. Het enige wat bevrediging geeft, is een seksuele verbinding vanuit Liefde met jezelf.

Seksuele verbinding

Want hierdoor geef jij jezelf wat je nodig hebt. Vanuit deze Liefde hoef je niets meer te negeren. Jezelf geven wat je nodig hebt is niet egoïstisch. Omdat je uiteindelijk een ander alleen kan geven wat je zelf hebt. Waardoor de seksuele verbinding met jezelf de basis is voor elke andere seksuele verbinding. Dus zodra je geen seksuele verbinding vanuit Liefde hebt met jezelf, kun je geen seksuele verbinding vanuit Liefde met een ander hebben.

Gerelateerde artikelen

Seksuele aandacht begint bij jezelf

Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Seksuele balans herstellen is belangrijk