Seksuele bewustheid brengt je tot leven

Seksuele bewustheid brengt je tot leven

Seksuele bewustheid

Seksuele bewustheid zorgt ervoor dat we onze energie gaan verhogen. Want onze seksualiteit is de bron van onze levenskracht of levenenergie. En het staat in verbinding met onze verlangens. Door hier bewust van te zijn kunnen we gaan spelen en genieten. Waardoor we echt het gevoel hebben dat we leven. En we zin hebben in het leven. Zodat we het leven als plezierig ervaren. Ondanks alle tegenslagen. Want die zullen er altijd zijn. Maar de manier waarop we ermee omgaan, geeft aan of we echt aan het leven zijn of dat we aan het overleven zijn.

Seksuele bewustheid

Bewustheid van onze seksualiteit maakt dat we andere keuzes gaan maken. Ten eerste kiezen we ervoor om vanuit Liefde met onze seksualiteit om te gaan. Zodat we dan bewust kiezen om juist wel of geen seks te hebben. En die keuzes kunnen beide uit Liefde zijn. Ook onze sekspartner is dan een bewuste keuze. Seks wordt op deze manier plezierig en vol genot. Zodat het energie geeft. Een onzuivere seksuele verbinding met onszelf kost altijd energie. En blokkeert niet alleen onze levensenergie. Maar sluit ook deze bron af. Waardoor we ons levenloos of zelfs depressief kunnen voelen.

Plezier en genot

Zonder seksuele bewustheid is genot en plezier nauwelijks mogelijk. Het genot en plezier wordt dan voornamelijk vanuit ons hoofd ervaren, maar wordt niet echt gevoeld. Omdat we de verbinding met onszelf, ons lichaam, missen. Onze seksualiteit is ons energiecentrum van plezier. Zodat we plezier kunnen beleven aan het genot wat ons lichaam ons schenkt.

Ons lichaam voelt niet volledig zonder onze seksualiteit. Zodra we onze seksualiteit negeren, negeren we vaak ook onze verlangens. Omdat we er niet bij kunnen komen. En hierdoor ervaren we geen seksuele voldoening, inspirerende seks of een stimulerend liefdesleven. Je mist namelijk een wezenlijk onderdeel van jezelf. En dit gemis komt in alle facetten van je leven terug.

Gerelateerde artikelen

Seksuele onbewustheid leidt tot neerslachtigheid

Seksuele extase bereiken door een hoger bewustzijn

Seksuele bewustwording en lichaamsbewustzijn

Seksuele kracht en je droomleven manifesteren

Seksuele levensenergie is niet mannelijk of vrouwelijk