Seksuele frustatie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele frustatie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele frustratie

Seksuele frustratie ontstaat door spanning in ons onderlichaam vanwege een gebrek aan het doorleven van onze emoties. In plaats van onze emoties te doorleven, houden we de emoties vast in ons lichaam. Waardoor onze levensenergie of seksuele energie niet optimaal kan stromen.

Emoties

Onze emoties komen op in onze onderbuik. Net iets onder onze navel, waar ook ons tweede chakra zich bevindt. En gaan als we ze doorleven weer vanzelf weg. De energie van de emoties stroomt normaal gesproken door ons lichaam heen. Maar zodra we bepaalde emoties niet willen voelen, kunnen deze niet door ons lichaam stromen en gaat de energie in ons lichaam vastzitten.

Deze energie vormt dan een energieblokkade. Zodra er een energieblokkade in ons onderlichaam is, kan onze seksuele energie ook niet optimaal stromen. Onze seksualiteit wordt hierdoor weer geblokkeerd. Waardoor we onze seksuele behoeften negeren. En dan ontstaat er seksuele frustratie. Want je behoeften negeren zorgt voor een zeer onbevredigend gevoel.

Seksuele frustratie

Seksuele frustratie heeft dus te maken met het negeren van je seksuele behoeften. Elke deel van je lichaam heeft aandacht nodig. Ook jouw geslachtsdelen. Jouw seksuele behoeften hebben niets met een ander te maken. Een ander is hierdoor nooit verantwoordelijk voor het vervullen van jouw seksuele behoeften.

Behoeften gaan altijd over tijd, aandacht en intentie. Dit is iets waar jezelf verantwoordelijk voor bent. Niemand kan jouw seksuele behoeften vervullen. Voldoening komt namelijk altijd van binnenuit. Wanneer je veel emotionele spanningen in je onderlichaam hebt opgeslagen, dan zit deze emotionele lading ook in je geslacht.

En tijdens de seks is dit voelbaar. Een gespannen geslacht is herkenbaar aan de hardheid of stugheid ervan. Waardoor de seks minder fijn is. Het orgasme kan wel explosief zijn, omdat er veel vastzittende energie vrijkomt tijdens een orgasme. Een orgasme vanuit ontspanning voel je door heel je lichaam, niet alleen in je geslacht. Het orgasme zorgt dan dat je in verbinding bent met je gehele lichaam.

Seksuele ontspanning

Seksuele ontspanning is dus alleen mogelijk wanneer er geen blokkades in je tweede chakra zijn. Waardoor je vrij in je emoties en seksualiteit kunt zijn. En hierdoor kun jij je seksueel uiten. Het maakt dan niet uit of je aan bepaalde verwachtingen voldoet. Het gaat erom dat je volledig jezelf kunt zijn. Hier is seksuele veiligheid, seksuele tevredenheid en seksuele levendigheid voor nodig. En dit kun je creëren door de seksuele verbinding met jezelf te herstellen.

Gerelateerde artikelen

Seksueel afhankelijk zijn van je partner is niet nodig

Seksueel tevreden zijn zonder partner

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seksuele dynamiek is energetisch

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven