Seksuele gevoelens negeren is ongezond

Seksuele gevoelens negeren is ongezond

Seksuele gevoelens

En toch een vaak voorkomende strategie vanuit automatisme. Want seksuele gevoelens vinden we vaak ongepast, komen op het verkeerde moment en vooral bij de verkeerde persoon naar boven. Dus gaan we deze gevoelens negeren of we ontkennen deze zelfs. Zodat we ons weer goed kunnen voelen over wie we denken te zijn. En alles wat niet in dat plaatje past, is fout en moet vermeden worden.

Seksuele gevoelens

Dus gaan we bepaalde mensen uit de weg, sluiten ons hart en proberen controle over onszelf en anderen uit te oefenen. Zodat we niet in die ongewenste situatie komen, waardoor we met onszelf geconfronteerd worden. Of we gaan juist allemaal smoesjes bedenken om deze seksuele gevoelens te volgen en ons gedrag goed te praten. Zodat we niet met onze schuld- en schaamtegevoelens hoeven om te gaan.

Maar echt accepteren en ze er gewoon laten zijn, doen we zelden. Seksuele gevoelens zorgen voor ongemak. Zelfs in een relatie. Of misschien wel juist in een relatie. Seksuele gevoelens willen ons niet iets te laten begrijpen, maar willen ons iets laten ervaren. Het ervaren van onze kracht die niet ingeperkt moet worden. Niet door onszelf en ook niet door anderen. Deze kracht geeft onze vrijheid terug. De vrijheid om zelf keuzes te maken. Ons eigen pad te bewandelen.

Seksuele gevoelens zijn enorm krachtig. En laten ons niet zomaar los. Dit gebeurt pas als we deze gevoelens gaan accepteren en omarmen in plaats van negeren of ontkennen. Dit onderdrukken is onnatuurlijk en alles wat tegen onze natuur in gaat is ongezond. Want hierdoor kan de levensenergie in onszelf niet stromen. Waardoor uiteindelijk ons lichaam hier de prijs voor moet gaan betalen.

Deze kracht is ons gegeven bij onze geboorte. Maar door opvoeding, maatschappelijke normen en vooral door de angst voor het gebruik van deze kracht, hebben we ons klein gemaakt en houden we onszelf in. En leven we vaak niet het leven wat we willen of verlangen. Verlangens zijn niet fout, verlangens wijzen ons de weg. Zodat we het pad van Liefde gaan bewandelen. Liefde is jezelf en de ander vrijlaten.

Gerelateerde artikelen

Seksuele levenskracht zorgt voor passie en plezier

Seksuele kracht en je droomleven manifesteren

Seksuele begeerte is geen zonde, maar gezond

Seksuele taboes doorbreken doe je vanuit je hart

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen