Seksuele levensenergie is niet mannelijk of vrouwelijk

Seksuele levensenergie is niet mannelijk of vrouwelijk

Seksuele levensenergie

Seksuele levensenergie is zowel mannelijk als vrouwelijk. Het mannelijke kan niet zonder het vrouwelijk en andersom. Er is geen goed of slecht. Hoewel het tegenpolen van elkaar zijn, vullen ze elkaar aan. Zodat we zo optimaal mogelijk kunnen leven vanuit Liefde.

Het is daarom belangrijk om zowel de mannelijke levensenergie als de vrouwelijke levensenergie in onszelf te omarmen. De vrouwelijke of mannelijke energie staat echter los van ons daadwerkelijke geslacht. Dus het is niet afhankelijk van onze fysieke vorm. Want iedereen heeft beiden energieën in zichzelf.

De mannelijke levensenergie is naar buiten gericht en staat voor actie. Zodat we doelgericht kunnen manifesteren in ons leven. De vrouwelijke levensenergie is naar binnen gericht en staat voor voelen. Zodat we weten wat we willen manifesteren vanuit ons hart.

Want wanneer we niet vanuit ons hart manifesteren, manifesteren we vanuit angst. We manifesteren allemaal ons eigen leven. Maar meestal doen we dit onbewust. Waardoor we ons vaak een slachtoffer voelen van de ander of onze omstandigheden in plaats van de maker van ons eigen leven.

Seksuele levensenergie

De seksuele levensenergie is hetzelfde als seksuele energie ofwel levensenergie. Deze energie is de bron van al het leven. Het is een scheppende of vernieuwende energie. Die via onze creativiteit tot uiting komt.

We zijn hier allemaal om iets nieuws te creëren op deze aarde. Zodat we een bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van de energiefrequentie van de mensheid op onze eigen en unieke manier. Iets wat ten goede komt voor de aarde.

Dit kan via alle liefdevolle verbindingen. Zowel die met onszelf als met anderen. Dus via mensen, maar ook via onze creaties en ideeën of innerlijke wijsheid die we de wereld in brengen. Maar doordat we de seksuele levensenergie volledig of gedeeltelijk negeren of onderdrukken voelen we ons niet goed genoeg van binnen.

En dit leidt weer tot onveiligheid, ontevredenheid, weinig levendigheid en geen ontspannenheid. Waardoor we onszelf niet durven te uiten. We houden onszelf in. En hierdoor zijn echte liefdevolle relaties bijna niet mogelijk. Met als gevolg dat onze creativiteit op een laag pitje komt te staan.

Een vrouw kan vooral in haar mannelijke energie zitten en hierdoor kan ze haar vrouwelijke energie onderdrukken of negeren. Of een man kan juist veel in zijn vrouwelijke energie zitten en hierdoor benut hij niet zijn mannelijke energie. Zodat het onmogelijk is om een liefdevolle relatie met onszelf te hebben.

En al helemaal niet met een ander. Maar dat is nu net waar we allemaal zo erg naar verlangen. De liefdevolle verbinding met een ander. Want via deze verbindingen kunnen we onszelf in de wereld zetten. En hiervoor is balans tussen het mannelijke en vrouwelijke van belang.

Gerelateerde artikelen

Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Onvoorwaardelijke Liefde is zuivere energie

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Seksualiteit en spiritualiteit: expressie van je ware zelf