Seksuele lichamelijke behoefte is biologisch bepaald

Seksuele lichamelijke behoefte is biologisch bepaald

Seksuele lichamelijke behoefte

Seks is een eerste levensbehoefte net zoals ademhalen, slapen, eten en drinken. Al deze behoeften zijn er om als soort te kunnen overleven. De behoefte aan seks is hierdoor in eerste instantie een pure lichamelijke behoefte. Een seksuele lichamelijke behoefte. Waar dus niets verkeerds aan is. Het is biologisch gezien zo bepaald door onze natuur.

Seksuele lichamelijke behoefte

Echter wanneer seks meer een mentale betekenis gaat krijgen, ontstaan er vaak problemen. Er komen ontzettend veel oordelen over seks. We gaan onze natuurlijke seksuele lichamelijke behoefte negeren. En zo raken we de weg kwijt, wat seks betreft. Het hebben van seks krijgt een slechte naam en moet voldoen aan allemaal eisen om toch nog een beetje geaccepteerd te worden.

En seks krijgt hierdoor ook een enorm emotionele lading. Met schaamtegevoelens en schuldgevoelens als gevolg. We gaan ons slecht en fout voelen als we te veel seks, te weinig seks of niet de geaccepteerde seks hebben. Het tast ons zelfvertrouwen en eigenwaarde aan. Zodat we beginnen te twijfelen of we als persoon wel goed genoeg zijn.

Daarnaast zal seks ook regelmatig voor frustraties en irritaties gaan zorgen. Omdat we de bevrediging van onze seksuele behoeften bij een ander neerleggen. Seks wordt hierdoor een ruilmiddel en kan in geval van nood ook als een machtsmiddel gebruikt worden. Dit emotionele en mentale seksuele misbruik heeft niks meer met de natuurlijke en oorspronkelijke lichamelijke seks te maken.

Dus seks zoals het bedoeld is. Seks met als basis de lichamelijke behoefte. Zonder angsten, oordelen en verwachtingen. Zodat seks de mogelijkheid krijgt om uit te groeien tot zoveel meer dan het pure lichamelijke. En er een gezonde emotionele en mentale seksuele verbinding kan ontstaan. Waardoor er seksuele intimiteit, expressie en seksueel geluk ervaren wordt.

Gerelateerde artikelen

Seksuele essentie vormt de basis

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksueel ontwakingsproces is een echte uitdaging

Seksuele onbewustheid leidt tot neerslachtigheid

Seksuele bewustheid brengt je tot leven