Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Seksuele normen

De heersende seksuele normen zijn moeilijk te veranderen. Maar dit betekent niet dat het onmogelijk is. Het is juist tijd voor verandering. Want wanneer je dit niet doet, mis je een belangrijk onderdeel van jezelf. Jouw seksualiteit is belangrijk. Het zorgt namelijk voor een krachtige levensenergie ofwel seksuele energie.

Seksuele normen

De huidige seksuele normen zorgen voor veel onzuiverheid op seksualiteit. Waardoor je niet optimaal gebruik maakt van de kracht van je eigen seksualiteit. Waardoor je jezelf weer heel en compleet kunt voelen.

Omdat jouw seksualiteit zonder schaamte mee mag doen. Het is onderdeel van jezelf. En door je eigen seksualiteit te ontkennen of te negeren, doe je jezelf te kort.

Seks

Het woord seks is een enorm beladen woord. Seks klinkt als koud, hard en afstandelijk. Het woord vrijen klinkt veel warmer, liever en zachter. Maar wordt vooral geassocieerd met geslachtsgemeenschap in een liefdesrelatie.

En seks niet. Dit wordt meer gezien als iets wat geen betekenis heeft. Omdat het los van een relatie zou staan. Dit onderscheid is niet nodig. Seks is mooi en goed in wat voor vorm dan ook. Zolang het maar uit Liefde is.

Seks om de seks is niet verkeerd. En kan ook gewoon in een relatie plaatsvinden. Seks om de seks vanuit Liefde is namelijk de meest inspirerende seks. Er zijn dan namelijk geen angsten, oordelen, verwachtingen en spanningen tijdens de seks.

Waardoor je vrij bent en jezelf te kunnen zijn. Je bent niet meer behoeftig en gebruikt seks (met een ander) dan niet meer om een leegte in jezelf op te vullen. Of als afleiding om de onderliggende pijn niet te voelen.

Liefde

En hiervoor is een ander begrip van de Liefde voor nodig. Want Liefde gaat ten eerste over vrijheid. De vrijheid om jezelf te zijn. Liefde gaat dus niet over het bevredigen van de (emotionele) behoeftigheid van een ander.

Want hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw leven, je gevoel en de keuzes die je maakt. Anders kun je niet vrij zijn. En de Liefde in jezelf laat stralen. Waardoor je een bijdrage levert aan het verhogen van de energiefrequentie op aarde.

Gerelateerde artikelen

Seksuele waarheid is altijd persoonlijk

Seksuele wijsheid ontstaat door uit te proberen

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Onvoorwaardelijke Liefde is zuivere energie