Seksuele obsessie komt voort uit angst

Seksuele obsessie komt voort uit angst

Seksuele obsessie

Een seksuele obsessie komt steeds vaker voor. We leven in een maatschappij waar angst momenteel nog overheerst. Zeker met betrekking tot seks. De beelden en verhalen kloppen niet met de werkelijkheid. Aan de ene kant krijgen we beelden te zien van hoe seks zou moeten zijn. En aan de andere kant leren we onze seksualiteit te negeren. Dit zorgt voor veel verwarring. Waardoor we in een tweestrijd terecht komen.

Een obsessie ontstaat wanneer we naar seks  verlangen en het tegelijkertijd ook afkeuren. We gaan dan met onszelf in gevecht. Iets wat verboden is door onszelf of anderen, zal altijd onze aandacht trekken. En we keuren iets af wanneer er angst is. Deze angst voor ons verlangen is de oorzaak van een ongezonde seksuele obsessie. Ons verstand en gevoel liggen dan niet in lijn met elkaar. Ons gevoel zegt wat we eigenlijk willen en ons verstand zegt dan dat we het niet mogen willen.

Seksuele obsessie

Zodra we (onbewust) denken dat iets fout is, onderdrukken we al onze seksuele gevoelens. Maar seksualiteit hoort nu eenmaal bij ons menszijn. Zodra we angst voor onze seksuele verlangens hebben, zal seks een obsessie worden. Wat zich kan gaan uiten in vaak aan seks denken of doen. Want seks is tegenwoordig binnen handbereik. Hier hoef je geen moeite voor te doen. Waardoor de verleiding extra groot is.

Zodat we de controle makkelijk kunnen verliezen. Hoewel vaak aan seks denken of vaak seks hebben eigenlijk helemaal niet verkeerd is. Is het bij een seksuele obsessie vanuit angst ontstaan. Waardoor het vaak naderhand niet goed voelt. Het is niet bevredigend. En er onstaan vaak schuldgevoelens of schaaamte. Net als bij een seksverslaving. Alleen heeft een seksverslaving vaak niets met seks te maken. Heeft een obsessie dat juist wel.

Gerelateerde artikelen

Seksverslaving gaat eigenlijk niet over seks

Seksuele frustatie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Seksbeleving is afhankelijk van je verhaal

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen