Seksuele onbewustheid leidt tot neerslachtigheid

Seksuele onbewustheid leidt tot neerslachtigheid

Seksuele onbewustheid

Seksuele onbewustheid en het gevoel van levenloosheid in onszelf zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dit gevoel van levenloosheid zorgt weer voor neerslachtigheid. Omdat we geen plezier meer ervaren. Maar het is eigenlijk een gemis van Liefde. Liefde voor onze eigen seksualiteit. Maar we zijn hier vaak niet bewust van. Waardoor we het buiten onszelf zoeken. En het dus eigenlijk in onszelf ontkennen. Met alle gevolgen van dien.

Seksuele onbewustheid

Een onzuivere verbinding met onze seksualiteit is hier één gevolg van. Zonder een liefdevolle verbinding met onze seksualiteit kunnen we ons niet echt levendig voelen. Het helen van onze seksualiteit is dan ook één van de vele aspecten van onszelf die we mogen helen. En het is zeker niet één van de makkelijkste. Maar daardoor niet minder belangrijk. Een zuivere seksuele verbinding is geen overbodige luxe. Het is noodzakelijk om de levensenergie in onszelf te kunnen laten stromen.

Neerslachtigheid

Neerslachtigheid komt door een gebrek aan plezier. En plezier is een gevolg van de zuivere verbinding met onze seksualiteit. Onze seksualiteit is namelijk de poort naar plezier en is de bron van onze levenskracht ofwel levensenergie. Hierdoor komen we van de overleefstand in de leefstand. Het zorgt er hierdoor voor dat we ons levendig voelen en verlangens hebben.

Verlangens zijn niet fout. Deze zijn ook een essentieel onderdeel van ons leven. We hebben niet voor niets verlangens. Het zijn onze richtingaanwijzers. Het laat ons zien wie we zijn en watvoor leven bij ons past. Maar dit is niet te bereiken als we onze verlangens niet volgen. Door onze verlangens te volgen ervaren we plezier. Omdat we onszelf kunnen uiten. We hoeven onszelf niet meer in te houden of klein te houden. Maar kunnen onszelf volledig laten zien.

Gerelateerde artikelen

Seksuele bewustheid brengt je tot leven

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksuele lust vanuit onvoorwaardelijke Liefde

Seksuele passie heeft seksuele verlangens nodig