Seksuele stress loslaten is alle moeite dubbel waard

Seksuele stress loslaten is alle moeite dubbel waard

Seksuele stress

Seksuele stress is een natuurlijke reactie op een onnatuurlijke seksuele gedachte. Ons lichaam spant zich dan aan. En staat niet meer open voor seks. We ervaren geen seksuele opwinding of lust. Omdat ons lichaam seksueel uit balans is. Ons lichaam reageert namelijk altijd op onze bewuste en onbewuste gedachten die steeds weer terugkeren.

Seksuele stress

Zodra onze gedachten voor stress zorgen, is het tijd om deze gedachten te veranderen. Ook al zijn het onbewuste gedachten. Je merkt het altijd in je seksuele ervaringen. Seks is iets moois en om van te genieten. En nog zoveel meer wat niet in woorden is uit te drukken. Seks is om te ervaren. Maar dit kan alleen als we dit toestaan en uitdragen.

Elke gedachte die een oordeel heeft over seks is een illusie door een gebrek aan Liefde. Seks vanuit echte Liefde bekijken geeft een totaal andere beleving van seks. Een andere dimensie waarin een pure energetische samensmelting van twee zielen mogelijk is. Iets wat we meestal nog niet ervaren hebben of niet gewend zijn. Omdat we de liefdevolle verbinding met onszelf en onze ware seksuele zelf kwijt zijn.

De seks is hierdoor vaak een onbevredigende ervaring. We ervaren dan niet de stromende seksuele Liefde. Die normaal vanuit onszelf naar een ander stroomt. In plaats daarvan hebben we regels bedacht. En deze regels zorgen voor seksuele stress. Omdat we steeds in gevecht zijn met onszelf. We negeren onze seksuele zelf.

Zodat we ook ons lichaam en hart sluiten voor de helende werking van seks. Liefdevolle seks is namelijk een krachtige uiting van ons creatievermogen. En dit kunnen we dan ook gebruiken om ons seks- en liefdesleven te creëren of te helen. Zodat we geen saaie en routinematige seks hoeven te ervaren.

Ervaren we dit wel dan maken we geen gebruik van onze creatiekracht. We geven dan onze energie weg. Waardoor we seksuele stress ervaren. Want we voelen dat het niet is zoals het kan zijn. Ook al hebben we het opgegeven vanuit ons hoofd of denken we dat het niet anders is. Dit onvervullende gevoel gaat hierdoor niet weg.

Pas wanneer we dit bewust gaat loslaten en opnieuw willen beginnen, zal er een verandering in ons seksleven gaan plaatsvinden. En kost ons in eerste instantie veel moeite, omdat we onze huidige gewoonten moeten zien te verbreken. Maar een leven zonder seksuele stress is echt de moeite waard. Je gaat dan seksuele voldoening, inspirerende seks en een stimulerend liefdesleven ervaren. Omdat je in verbinding komt met de bron van jouw levenskracht.

Gerelateerde artikelen

Seksuele teleurstelling is onvermijdelijk

Seksueel ontwakingsproces is een echte uitdaging

Onbevredigende seks is niet nodig en zelfs schadelijk

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf