Seksuele waarheid is altijd persoonlijk

Seksuele waarheid is altijd persoonlijk

Seksuele waarheid

Eigenlijk bestaat er geen algemene seksuele waarheid. Alleen maar wat wij (willen) geloven. Iedereen heeft zijn eigen waarheid en wijsheid. Ik deel mijn waarheid om anderen te inspireren om een andere visie op seks te ontwikkelen.

Seks kan altijd mooier en diepere verbindingen tot stand brengen. Ons pontentieel is oneindig. Maar dan moeten we wel openstaan voor onze eigen waarheid en niet klakkeloos de waarheid van anderen overnemen.

Door de waarheid van anderen op je eigen manier te onderzoeken. Of eigenlijk te voelen of te ervaren wat het met je doet. Het zou zonde zijn als we dit zouden missen omdat we vasthouden aan een waarheid die eigenlijk geen waarheid hoeft te zijn.

We hebben namelijk een keuze. We kunnen kiezen waarin we geloven. Dit is vrijheid. De vrijheid om onszelf te zijn. Door de waarheid aan te passen aan wie we zijn. We voelen dit namelijk in onszelf. Het is een diep innerlijk weten.

Seksuele waarheid

Er is veel voorkomende algemene waarheid over seks, waarvan ik vind dat het onzin is. Dit betekent niet dat het niet voor ons van toepassing kan zijn. Maar het hoeft dus niet van toepassing te zijn.

Ook al kan het wel van toepassing van. Zoals seks is oppervlakkig of seks hoort alleen in een liefdesrelatie anders is het niet liefdevol. Seks hoort zacht en teder te zijn. Seks zonder orgasme is niet bevredigend. Of seksuele problemen zijn de oorzaak van “slechte” seks.

En zodra we seks in een hokje proberen te stoppen van goed of fout, zijn we eigenlijk tegen seks aan het vechten. Wanneer we seks op deze manier beoordelen, staan we er niet meer open voor. Door een deel van seks af te wijzen in plaats van te accepteren.

Als ook een onderdeel van seks, streven we naar perfectie. Door dit beeld wat we van seks hebben, beperken we onszelf enorm. Waardoor het moeilijker is om van seks te genieten. Omdat er aan allemaal voorwaarden moet worden voldaan. Door naar onze eigen seksuele waarheid te leven, blijven we seksueel in balans.

Gerelateerde artikelen

Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Helende seks is de meest natuurlijke seks

Seksuele wijsheid ontstaat door uit te proberen

Seksuele dynamiek is energetisch