Seksuele wonden blijven bestaan door angst

Seksuele wonden blijven bestaan door angst

Seksuele wonden

Seksuele wonden blijven bestaan zolang het ego angstig is. En dit heeft vele gevolgen voor de verbinding met onze seksualiteit en lichaam. Angst is namelijk het tegenovergestelde van Liefde. Dus heeft dit een negatieve invloed op ons seksleven. En hierdoor ook op de rest van ons leven. Ons seksleven staat hier nooit los van.

Ook al denken we vaak van wel. Omdat we niet met de pijn willen of kunnen omgaan. We sluiten ons hierdoor af. En gaan bepaalde situaties vermijden in plaats van onszelf te helen. Hierdoor leven we eigenlijk maar half.

Seksuele wonden

Seksuele wonden kunnen geheeld worden. Sterker nog een wond geeft juist aan dat er heling nodig is. Het zegt ik heb liefdevolle aandacht nodig. En hoe meer we de wond proberen te negeren, des te groter de wond uiteindelijk wordt. Het negeren is nooit een oplossing. De wond gaat hier niet mee weg.

Een seksuele wond blijft in ons lichaam bestaan. Zowel fysiek als energetisch. Dus ook als we fysiek niet direct een klacht of pijn ervaren, betekent het niet dat de wond geheeld is. De klacht of pijn is eigenlijk een signaal dat we in een ver ziektestadium van de wond zitten.

Seksuele heling is belangrijk. Want de seksuele verbinding met onszelf is de basis voor elke vorm van intimiteit. Zowel met onszelf als met anderen. Intimiteit zorgt voor seksuele voldoening, inspirerende seks en een stimulerend liefdesleven. Maar intimiteit kan niet onstaan wanneer angst de overhand heeft.

Of wanneer er oordelen, verwachtingen en hierdoor spanningen zijn. Intimiteit ontstaat als er wederzijdse Liefde is. Dan pas kunnen en durven we open en eerlijk naar elkaar toe zijn. En ontstaat er echte verbinding tussen elkaar.

Gerelateerde artikelen

Sensualiteit en seksualiteit staan niet los van elkaar

Seksuele weerzin of aversie is helemaal niet raar

Seksverslaving gaat eigenlijk niet over seks

Seksueel misbruik of verkrachting en vergeving

Seksueel trauma is nooit jouw schuld