Sensualiteit en seksualiteit staan niet los van elkaar

Sensualiteit en seksualiteit staan niet los van elkaar

Sensualiteit en seksualiteit

Zonder sensualiteit kunnen we niet van onze seksualiteit genieten. We hebben het hiervoor nodig. Via onze sensualiteit kunnen we van onze seksualiteit genieten.

Dit ervaren we namelijk door gebruik te maken van onze vijf zintuigen. Zodat we de ervaring ook echt bewust gaan ervaren. Op een dieper niveau dan wat we normaal gewend zijn.

En hiervoor moeten we openstaan voor ons gevoel en fysieke sensaties. Het leven willen ervaren. Niet alleen de mooie momenten, maar ook de pijnlijke momenten. Vaak willen we alleen de mooie momenten ervaren.

Waardoor we ons eigenlijk afsluiten voor het leven zelf. We leven dan vanuit ons hoofd. Vanuit de angst voor pijn en daarom vermijden we het leven. En dus niet meer vanuit ons hart leven, vanuit de Liefde in onszelf.

Sensualiteit en seksualiteit

Onze seksualiteit is de deur naar genot. Want wanneer we geen zuivere verbinding met onze seksualiteit hebben, zijn we minder in staat om te genieten. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Zoals een trauma vanwege negatieve seksuele ervaringen. Of gewoon door de maatschappelijke of opvoedkundige belemmmerende ideeën over seks. Maar hierdoor sluiten we ook automatisch onze sensualiteit, waardoor we niet meer bewust zijn van onze zintuigen.

Zodat we saaiheid gaan ervaren in ons leven en seksleven. Onze sensualiteit is ons wapen tegen saaiheid. Door bewust te zijn van onze sensualiteit, worden we gevoeliger voor de geur, smaak, het geluid of hoe het eruit ziet of voelt.

En zijn we meer in staat om hiervan te genieten. Ook al is het niet wat we wilden ervaren. Wanneer we in het hier en nu zijn en hierdoor openstaan, dus zonder voorkeur, kunnen we pas echt het leven ervaren zoals het bedoelt is.

Dit omvat alle aspecten van het leven. Zowel het licht als het donker. Het leven bestaat altijd uit beide kanten. Het donker is net zo waardevol als het licht. Het is alleen ons eigen oordeel dat donker slecht is en licht goed is.

Waardoor we niet van alles kunnen genieten. En sensualiteit draait juist om openheid waardoor we echt kunnen genieten.

Gerelateerde artikelen

Bevredigende seks ervaar je elke keer anders

Seksstandjes afwisselen is geen oplossing tegen saaiheid

Seksueel misbruik of verkrachting en vergeving

Seksueel trauma is nooit jouw schuld

Seksuele afwijzing raakt je ego, niet je ziel