Seksualiteit is de bron van jouw levenskracht

Seksualiteit is de bron van jouw levenskracht

Zonder een zuivere verbinding met je seksualiteit kan je levensenergie niet krachtig stromen. Aangezien je seksualiteit de bron is van je levenskracht ofwel levensenergie. Iedereen is een seksueel wezen. Want je seksualiteit is een wezenlijk onderdeel van je menszijn.

Je seksualiteit negeren of hier geen waarde aan hechten is zelfs schadelijk voor je gezondheid. Want zodra jouw levensenergie niet meer optimaal kan stromen, ontstaan er blokkades. Zowel energetisch, fysiek als emotioneel en mentaal. Je mist hierdoor een bepaalde basis in jezelf.

Seksualiteit

Want je sekualiteit staat niet los van jou. Je levensenergie gebruik je voor alles in je leven. Tevens zorgt het voor plezier en passie in je leven. Je seksualiteit is meer dan het hebben van seks. Het is naast het fysieke ook juist een emotionele, mentale en zelfs een spirituele verbintenis.

Seksualiteit

Een verbintenis met zowel jezelf als een ander. Omdat het over de verbinding met jezelf gaat. Je seksualiteit is namelijk verbonden met je verlangens, emoties en creativiteit. Waardoor je van overleven naar echt leven gaat. Omdat je kiest vanuit Liefde en dus kiest voor wat bij jou past.

Verbinding met je seksualiteit

Een zuivere verbinding met je ware zelf kan niet zonder een zuivere seksuele verbinding met jezelf bestaan. Want seks gaat niet alleen over voortplanting. Het is een manier om de Liefde die je bent te uiten. Maar dit kan alleen als je een liefdevolle verbinding met je seksualiteit hebt.

Waardoor jij je niet laat leiden door je angsten, oordelen en verwachtingen. Maar door Liefde. Je durft tijdens de seks enorm kwetsbaar te zijn. Jezelf volledig naakt, zowel letterlijk als figuurlijk, te laten zien. Zodat je jouw seksuele verlangens kunt volgen. En je levensenergie optimaal kan stromen.

Jezelf inhouden door je angst voor afwijzing zorgt voor energie blokkades. Die vervolgens fysieke blokkades kunnen worden. Door schaamte voor je lichaam. Of je hebt belemmerende gedachten die je remmen. Zoals hoe je denkt dat seks eruit moet zien. Net zoals hoe vaak en waar.

Welke posities, hard of zacht. Je hebt er onbewust vaak toch een oordeel over. En je hebt hierdoor verwachtingen over je partner. Angsten en spanningen omdat je de controle wilt behouden. Maar juist het overboord gooien van deze belemmeringen zorgt voor zoveel meer diepgang.

Waardoor echte verbinding kan ontstaan. Niet alleen tijdens de seks. Maar in elke relatie. Seks alleen om de seks bestaat ook eigenlijk niet. Want de manier waarop je seks hebt, zegt veel over de verbinding met je seksualiteit. Zoals het identificeren met je angsten, oordelen en verwachtingen.

Je seksleven is een afspiegeling van het wel of geen liefdevolle verbinding hebben met je seksualiteit. Wat niet alleen invloed heeft op je liefdesleven, maar zelfs ook op de rest van je leven. Hoe je in het leven staat. Hoe je met je emoties omgaat en of je jouw verlangens volgt voor een (seks)leven vanuit Liefde.

Gerelateerde informatie

Seksuele verbinding vanuit Liefde is onmisbaar

Onvoorwaardelijke Liefde als basis

Seksuele zelf is vaker gewond dan gezond

Seksueel ontwaken is belangrijk

Heb ik seksuele heling nodig?