Heb ik seksuele heling nodig?

Heb ik seksuele heling nodig?

Zo goed als iedereen heeft seksuele heling nodig. Zelfs als je je hier niet bewust van bent. Aangezien seks nog steeds een taboe onderwerp is, wat je seksualiteit onbewust blokkeert.

Met als gevolg dat je kiest voor geen seks of seks die niet past bij wat je werkelijk verlangt. Doordat je angsten, oordelen en verwachtingen een te grote invloed hebben op je seksleven.

Seksuele heling

Maar door niet te luisteren naar je eigen seksualiteit, negeer je jouw eigen seksuele verlangens. Waardoor de verbinding met je eigen seksualiteit als je seksleven en ook je liefdesleven onder druk komt te staan.

Daarom wat vragen voor jou. Om te voelen of je seksuele heling nodig hebt. Hoe seksueel vrij ben je? Durf je jezelf te zijn tijdens de seks? En kun je alles van je eigen seksualiteit accepteren? Of alleen de niet afwijkende?

En durf je over je eigen seksualiteit te praten? Over je seksuele verlangens, frustraties of irritaties. Durf je hier eerlijk en open over te zijn? Naar jezelf en je partner. Vertel je wat seks voor jou betekent? Of heb je daar nooit over nagedacht?

Voel je wat je echte seksuele verlangens zijn? En kies je voor de seks die bij jou past? Durf je nee te zeggen? Of negeer je nog je verlangens en verstop je jezelf? Hou je je in tijdens de seks? Of vind je de ander belangrijker?

Terwijl je eigenlijk verlangt naar een liefdevol seksleven met intieme en verbindende seks. En een matchende partner. Zodat je volledig jezelf kunt zijn en uiten. Waardoor er diepgang ontstaat in de verbinding met jezelf als met je partner.

Seksuele heling

Wanneer je onbewust vanuit angst handelt tijdens de seks en niet vanuit Liefde, vertoon je vaak ongezond seksueel gedrag. Doordat je niet liefdevol met je eigen seksualiteit omgaat. Wat schadelijke gevolgen heeft.

Niet alleen naar je partner toe. Maar ook voor jezelf. Omdat hierdoor je levensenergie ofwel seksuele energie niet optimaal kan stromen. Waardoor uiteindelijk zowel lichamelijke, emotionele, mentale als spirituele klachten ontstaan.

Je seksualiteit is namelijk een wezenlijk onderdeel van jezelf. En niet onbelangrijk. Het is namelijk de bron van jouw levensenergie en levensvreugde. En heeft invloed op alles in je leven. Zowel je seks- als liefdesleven, maar ook op de rest van je leven.

Wanneer je nog je eigen seksualiteit afwijst, kun je niet vrij jezelf zijn tijdens de seks. Omdat je niet vanuit je natuurlijke staat van Liefde handelt, maar onbewust iets nodig hebt wat je via seks hoopt te krijgen.

Want elke afwijzing met betrekking tot je seksualiteit die je (onbewust) negeert, heeft invloed op je seksleven. Je kiest dan bijvoorbeeld voor een seksuele partner die niet bij je past, omdat je een bepaalde bevesting nodig hebt.

Of je kiest ervoor om seks te vermijden door geen seks meer te hebben. Of om je niet te verbinden en seks te hebben ter afleiding van de leegte en pijn in jezelf. Zodat je niet met je eigen angst en afwijzing geconfronteerd wordt.

Het kan ook zijn dat je wel lekkere en plezierige seks hebt, maar dat je toch geen intimiteit of verbinding ervaart. Omdat je niemand echt durft toe te laten, jezelf durft te zijn en te laten zien door je angst voor afwijzing.

Of je neemt genoegen met oppervlakkige seks, met seks die saai is, geen passie bevat en soms zelfs pijnlijk kan zijn. Of je hebt seks die puur gericht is op het orgasme van jezelf of je partner. Waardoor de seks zelf leeg aanvoelt.

En niet de seks is waar je echt naar verlangt. Seks waar alles van jezelf mee kan en mag doen vanuit Liefde. Zowel je lichaam, hart, geest en ziel. Met intieme en verbindende seks als een natuurlijk gevolg.

Wil jij dat ook? De keuze is aan jou. Download gratis de Eerste Hulp Bij Seksuele Problemen zodat je bewust wordt van de verbinding met je eigen seksualiteit. Want elke verandering begint in jezelf. Daar start de heling.

Echter spirituele ontwaking is hiervoor wel noodzakelijk. Aangezien het vanuit een spiritueel perspectief geschreven is. Net als alle teksten op deze website en de ondersteuning die Saminisa Coaching biedt.

Gerelateerde informatie

Sekscoaching vanuit een spirituele visie

Seksuele bevrijding is niet voor iedereen

Seksuele problemen helen met Liefde

Spirituele Sekscoach Sarah – over mezelf

Seksualiteit en spiritualiteit: een helende beweging