Heb ik seksuele heling nodig?

Heb ik seksuele heling nodig?

Ervaar je onbevredigende, saaie en oppervlakkige seks? Je bent niet de enige. Want zo goed als iedereen heeft seksuele heling nodig. Aangezien seks nog steeds een taboe is. Waardoor je seksualiteit vaak ingewikkeld voelt.

En je niet goed geleerd heb hoe je hier liefdevol mee om kunt gaan. Doordat wat je denkt te weten over seks en wat je om je heen ziet of hoort, vaak niet passend is bij jouw unieke manier waarop jij seks verlangt.

Seksuele heling

Maar door een bepaald ideaalbeeld als uitgangspunt te nemen voor jouw seksleven, negeer je jouw eigen seksualiteit. Waardoor de verbinding met je eigen seksualiteit als je seksleven onder druk komt te staan.

Daarom wat vragen voor jou. Om te voelen of je seksuele heling nodig hebt. Hoe vrij ben je? Durf je jezelf te zijn tijdens de seks? En kun je alles van jouw seksualiteit accepteren? Of alleen de niet afwijkende?

En durf je over je eigen seksualiteit te praten? Over je seksuele verlangens, frustraties of irritaties. Durf je hier eerlijk en open over te zijn? Naar jezelf of je partner. Vertel je wat seks voor jou betekent?

Voel je wat je echte verlangens zijn? En kies je voor de seks die bij jou past? Durf je nee te zeggen? Of negeer je nog je verlangens en verstop je jezelf? Hou je je in tijdens de seks? Of vind je de ander belangrijker?

Terwijl je eigenlijk verlangt naar een liefdevol seksleven met intiem en verbindende seks. En een matchende partner. Zodat je volledig jezelf kunt zijn en uiten. Waardoor er diepgang ontstaat in de verbinding met jezelf als met je partner.

Seksuele heling

Wanneer je onbewust vanuit angst handelt tijdens de seks en niet vanuit Liefde, vertoon je vaak ongezond seksueel gedrag. Doordat je niet liefdevol met je eigen seksualiteit omgaat. Wat schadelijkelijk gevolgen heeft.

Omdat hierdoor je levensenergie ofwel seksuele energie niet optimaal kan stromen. Waardoor uiteindelijk zowel lichamelijke, emotionele, mentale als spirituele klachten ontstaan.

Je seksualiteit is namelijk een wezenlijk onderdeel van jezelf. Het is de bron van jouw levensenergie en levensvreugde. En heeft invloed op alles in je leven. Zowel je seks- als liefdesleven, maar ook op de rest van je leven.

Wanneer je nog je eigen seksualiteit afwijst, kun je ook niet vrij jezelf zijn tijdens de seks. Omdat je niet vanuit je natuurlijke staat van Liefde handelt, maar onbewust iets nodig hebt wat je via seks hoopt te krijgen.

Want elke afwijzing met betrekking tot je seksualiteit die je (onbewust) negeert, heeft invloed op je seksleven. Je kiest dan bijvoorbeeld voor een seksuele partner die niet bij je past, omdat je een bepaalde bevesting nodig hebt.

Of je kiest ervoor om geen seks te hebben. Of juist om je niet te verbinden en seks te hebben ter afleiding van de leegte en pijn in jezelf. Zodat je niet met je eigen angst en afwijzing geconfronteerd wordt.

Het kan ook zijn dat je wel lekkere en plezierige seks hebt, maar dat je toch geen intimiteit of verbinding ervaart. Omdat je niemand echt durft toe te laten. Of jezelf durft te zijn en te laten zien door de angst voor afwijzing.

En je neemt genoegen met oppervlakkige seks. Of met seks die saai is, geen passie bevat en soms zelfs pijnlijk kan zijn. Of je hebt seks die puur gericht is op het orgasme van jezelf of je partner.

Waardoor de seks zelf leeg aanvoelt. En niet de seks is waar je echt naar verlangt. Seks waar alles van jezelf mee kan en mag doen vanuit Liefde. Zowel je lichaam, hart, geest en ziel. En je intieme en verbindende seks ervaart.

Heb je seksuele heling nodig? Download dan gratis de Eerste Hulp Bij Seksuele Problemen waardoor je bewust wordt van de verbinding met je eigen seksualiteit. Want elke verandering begint in jezelf.

Spirituele ontwaking is hiervoor echter wel noodzakelijk. Aangezien het vanuit een spiritueel perspectief geschreven is. Net als alle teksten op deze website en de ondersteuning die Saminisa Coaching biedt.

Gerelateerde pagina’s

Sekscoaching van Saminisa Coaching

Speciaal bericht voor jou

Veel gestelde vragen

Spirituele Sekscoach Sarah: over mezelf

Algemene voorwaarden zijn niet van toepassing