Spirituele Sekscoach Sarah – over mezelf

Spirituele Sekscoach Sarah – over mezelf

Mijn naam is Sarah Reniers en de naam van mijn bedrijf is Saminisa Coaching. Ik werk graag als spirituele sekscoach. Hoewel ik geen traditionele coaching aanbied.

Als spirituele sekscoach bied ik betaalbare en unieke ondersteuning aan om de verbinding met je eigen seksualiteit en seks te helen. Zodat je jezelf seksueel kunt ont-wikkelen.

Spirituele sekscoach

Over mezelf

Het beeld wat ik van mezelf heb, is de afgelopen jaren veel veranderd. Van allemaal verhalen over wie ik dacht te zijn naar wie ik van binnen voel wie ik ben.

Waardoor ik nu mezelf durf te zijn en te uiten. En te voelen wat bij me past. Zonder mezelf in een hokje te willen stoppen. Of anderen te laten bepalen wie ik moet zijn.

Dit is een lange tijd, vele jaren zelfs, wel anders geweest. Ik wist niet wie ik was en volgde het normale pad. Al paste dit niet bij me. Ik voelde me ellendig en eenzaam.

Want ik leefde vanuit de overleefstand. Onbewust en angstig vanwege mijn onvermogen om te verbinden. Door alle ellende die ik in mijn verleden had ervaart.

Seksuele ellende

Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met seks, ontstond ook mijn seksuele ellende. Ik was 13 jaar en ik leefde op basis van een overlevingsstrategie. Door de emotionele verwaarlozing in mijn jeugd.

Ik voelde me onzeker, niet goed genoeg en was bang om afgewezen te worden. Toen ik 13 was wilde ik helemaal geen seks. Alleen wilde ik zijn aandacht omdat ik wilde dat hij mij leuk vond, waardoor ik te veel toeliet.

Angst overheerste mijn leven. En hierdoor was ik op zoek naar aandacht, bevestiging en afleiding om mijn angst niet te hoeven voelen. Maar doordat ik angstig was, trok ik personen aan die ook angstig waren.

Alleen dit op een tegenovergestelde manier uitten. Maar hierdoor kon geen liefdevolle verbinding ontstaan. Want mijn relaties waren niet uit Liefde, maar uit afhankelijkheid en behoeftigheid.

Rond mijn 20e had ik weer een ongewenste seksuele ervaringen. Ik kwam in een relatie terecht waarin ik “seksueel misbruikt” ben. Seks werd iets wat ik de ander moest geven, anders was ik geen goede vriendin.

Maar ik was onbewust. Waardoor ik mijn leven liet beïnvloeden door alle negatieve ervaringen. Ik zat vast in de dader en slachtoffer dynamiek. En zocht hierdoor een redder. Ik ging van relatie naar relatie.

Rond mijn 27e had ik mijn derde negatieve seksuele ervaring. Ik werd “verkracht” door iemand die ik kende, waardoor ik het goed ging praten. Hiermee probeerde ik het ongedaan te maken.

Jaren lang heb ik onbewust met deze energie in mijn lichaam rondgelopen, omdat ik het ontkende en negeerde. Met alle gevolgen van dien. Waaronder ook vaginisme en ik geen seks meer kon hebben.

Bewustwordingsreis

Tijdens de bewustwordingsreis ofwel het herontdekken van mezelf en de Liefde, heb ik mijn spiritualiteit ont-dekt. Hierdoor vond ik de antwoorden die ik zocht en vielen veel puzzelstukjes op de plaats.

Ik besefte dat waar ik naar zocht altijd al diep in mij zat. Alleen durfde ik hier nooit verbinding mee te maken. Waardoor ik dacht dat ik niet in staat was om echt Liefde te voelen. En hierdoor vond ik relaties onbegrijpelijk en lastig.

Hoge verwachtingen, oordelen, angsten en spanningen was ik gewend. Hierdoor had ik last van verlatingsangst en de onverwerkte seksuele trauma’s. Waardoor ik geen idee had hoe ik me kwetsbaar kon opstellen.

Totdat ik onverwachts echte Liefde voelde. Mijn hart ging open. En ik wist meteen dat ik Liefde voelde, maar ik begreep het niet. Hierdoor leerde ik te vertrouwen op mezelf. Want het was niet zoals ik gewend was.

Maar door bewust te kiezen voor Liefde herstelde ik de verbinding met de onvoorwaardelijke Liefde in mezelf. Waardoor ik mezelf seksueel ben gaan helen en mijn patronen heb doorbroken.

Nu geniet ik van seks. En is de seks meer dan alleen het fysieke. Het is ook spiritueel, mentaal als emotioneel. De heling van mijn seksuele trauma’s heeft mijn seks- en liefdesleven enorm veranderd.

Spirituele Sekscoach

Toch wist ik altijd diep van binnen dat seks iets heel moois kon zijn, hoewel ik dit nooit ervaren had. Maar ik kon pas andere keuzes maken toen ik bewust werd van mijn ongezonde patronen en mezelf ging helen.

Alle seksuele ellende heeft me geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen heling. Niemand hoef ik als dader of redder te zien. Waardoor ik uit mijn slachtofferrol kon stappen.

Ik besefte hierdoor dat als ik dit kan, dit voor jou ook mogelijk is. Waardoor ik geïnspireerd raakte om als spirituele sekscoach jou te ondersteunen om jezelf ook seksueel te helen en te bevrijden.

Gerelateerde informatie

Heb ik seksuele heling nodig?

Seksuele bevrijding is niet voor iedereen

Seksuele problemen helen met Liefde

Seksualiteit en spiritualiteit: een helende beweging

Sekscoaching vanuit een spirituele visie