Seksuele gelijkwaardigheid voor een liefdevolle verbinding

Seksuele gelijkwaardigheid voor een liefdevolle verbinding

Seksuele gelijkwaardigheid

Balans tussen de ander volgen en zelf de leiding nemen is belangrijk tijdens de seks als je seksuele gelijkwaardigheid wil. Dit is vrijheid, de basis van liefdevolle seks. Hierdoor kan de Liefde stromen tussen elkaar. Want je hebt de mannelijke als vrouwelijke energie in jezelf geaccepteerd. Waardoor je de heelheid in jezelf ervaart. En je niet afhankelijk bent van de ander om deze heelheid te voelen. Je natuurlijke staat van zijn.

Seksuele gelijkwaardigheid

Wanneer je meestal alleen maar de ander volgt of alleen maar zelf de leiding neemt is er geen sprake van seksuele gelijkwaardigheid in de verbinding met elkaar. Omdat je niet in verbinding bent met de mannelijke of vrouwelijke energie in jezelf. Waardoor één van de twee meer aanwezig is in je denken en handelen. Deze disbalans ontstaat wanneer je eigenlijk niet in staat bent om echt jezelf volledig te accepteren en te zijn.

Aangezien jij je nog vasthoudt aan bepaalde rolpatronen over hoe jij denkt je te moeten gedragen tijdens de seks. En je niet je gevoel volgt. Je ervaart hierdoor geen vrijheid. Het gaat je om de veiligheid van het vertrouwde en je jezelf niet kwetsbaar hoeft te voelen. Maar zodra je de mannelijke of vrouwelijke energie in jezelf niet kan accepteren, kun je dit eigenlijk ook niet in de ander. Onbewust wijs je het af.

Hierdoor ontstaat er een onzuivere energie. Waardoor de Liefde niet kan stromen. En dit voel je tijdens de seks. Je mist de liefdevolle verbinding tussen elkaar. Er is geen seksuele gelijkwaardigheid. Zodat de seks een “machtsspel” is geworden. Je hebt de ander nodig. Waardoor je een onbewuste slachtoffer en dader bent geworden. Aangezien je jezelf en hierdoor ook elkaar de vrijheid ontneemt door jezelf en de ander in een rol te duwen.

Je bent zowel de dader als het slachtoffer, hoewel je beiden jezelf het slachtoffer kunt voelen van de ander. Zeker wanneer je de verantwoordelijkheid bij de ander legt over hoe jij je voelt tijdens de seks. Omdat de ander niet doet wat jij wil. Maar dit is ontstaan door oude patronen uit het verleden. Waardoor je niet de ander durft te volgen of zelf de leiding durft te nemen. Angst is hiervan vaak de basis.

Je ontkent hierdoor een deel van jezelf. De Liefde die je werkelijk bent. De Liefde wil stromen en is vrij. Vrij van oude gewoonten, beperkende overtuigingen of rolpatronen. Liefde creëert. Juist door het afwisselen van volgen en leiding nemen ontstaat er seksuele gelijkwaardigheid. Beiden krijg je zo de kans om de heelheid in jezelf tijdens de seks te ervaren. In plaats van alleen de mannelijke of vrouwelijke energie in jezelf te handelen.

Door alleen maar te volgen mis je de kans en de bijbehorende ervaringen van het leiding nemen. En andersom. Juist deze andere ervaringen brengen je dichter bij je ware zelf. Die altijd uit beide energieën bestaat. Beide energieën in jezelf omarmen zorgt voor de heelheid in jezelf. Je hebt de ander dan niet nodig uit behoeftigheid. En je kunt nu jezelf delen met de ander vanuit Liefde. Want je bent gelijkwaardig. Geen dader of slachtoffer. Maar pure Liefde.

Gerelateerde artikelen

Seksuele teleurstelling is onvermijdelijk

Sekspartner kiezen vanuit overvloed voor een geweldige match

Liefdesleven, de energie van het vrouwelijke en mannelijke

Liefde is seks en seks is Liefde (of het gebrek eraan)

Seksuele essentie vormt de basis