Seksuele teleurstelling is onvermijdelijk

Seksuele teleurstelling is onvermijdelijk

Seksuele teleurstelling

Seksuele teleurstelling is onvermijdelijk. Iedereen ervaart seksuele teleurstellingen en iedereen zal anderen seksueel teleurstellen. Maar dat is helemaal niet erg. Het is namelijk een sleutel tot meer seksuele intimiteit (openheid en eerlijkheid).

Want als jij je partner teleur durft te stellen, stel jij je kwetsbaar op. Omdat jij jezelf echt durft te laten zien. Je bent authentiek en dat is het mooiste wat er is. Aan de ene kant levert het je veel geweldige seksuele ervaringen op.

En aan de andere kant zorgt het ervoor dat je andere (minder geweldige) ervaringen gaat verliezen. Maar dit verlies is geen echt verlies. Ook al voelt het waarschijnlijk wel zo. En roept het angst bij je op. Wat er vaak voor zorgt dat je je hierdoor laat tegenhouden om jezelf te zijn.

Dit verlies is echter een seksuele ervaring wat niet bij je past. Je kiest dan voor de makkelijke weg. Maar het hoort niet bij jou, je ware zelf. Je hebt deze seksuele ervaring niet nodig. Ook al voelt het veilig en vertrouwd. Waardoor je hieraan vast blijft houden.

Echter deze seksuele ervaring is gebaseerd op angst en niet op Liefde. Want om het niet te verliezen, moet jij jezelf verloochenen. En dat kan nooit de bedoeling zijn. Dit is namelijk geen Liefde.

Seksuele teleurstelling

Dus bereid zijn om teleurstelling te ervaren of te veroorzaken is noodzakelijk als jij jezelf wilt zijn. Ga je niet meer seksueel inhouden of aanpassen. Laat jezelf zien zoals jij bent. Je bent goed genoeg.

Ook al wil je bepaalde dingen niet. Je bent niet verantwoordelijk voor de behoeften van een ander. Je hoeft een ander niet te geven wat je niet kunt.

Wees jezelf. Pas dan kun je een seksuele intieme verbinding met een ander creëren. Wat gebaseerd is op echtheid en authenticiteit. Zodat je meteen weet of er sprake is van Liefde of behoeftigheid.

Gerelateerde artikelen

Seksuele levenskracht zorgt voor passie en plezier

Seksuele energie verhogen is geen overbodige luxe

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele onbewustheid leidt tot neerslachtigheid

Seksuele bewustheid brengt je tot leven