Liefde is seks en seks is Liefde (of het gebrek eraan)

Liefde is seks en seks is Liefde (of het gebrek eraan)

Liefde

Seks zonder de Liefde in jezelf te laten stromen leidt tot angstige en gespannen seks. Wanneer de Liefde niet in jezelf stroomt ben je in gevecht met de Liefde die je werkelijk bent. Je ervaart weerstand tegen jezelf, anderen en het leven. Want je bent bang dat je iets te kort komt. Want het gaat niet zoals jij wil. De seks is dan een strijd met jezelf en partner.

En gespannen seks is lang niet zo lekker, plezierig of verbindend als wanneer de Liefde stroomt tijdens de seks. Wanneer je lichaam gespannen is, is dit altijd merkbaar tijdens de seks. Het is dan vaak gericht op het orgasme zodat je voor een paar seconden de gewenste ontspanning ervaart. Echter een gespannen lichaam heeft geen behoefte aan seks.

Het ego wil dan seks. Een gespannen lichaam heeft ontspanning nodig. Geen seks. Want seks is geen oplossing voor een lichamelijk (of emotioneel) probleem. Je seksuele energie ofwel je levensenergie is dat wel. Maar door de spanning in je lichaam, stroomt je energie niet optimaal. De spanning is een signaal dat je lichaam uit balans is.

Een gespannen lichaam heeft behoefte aan verbinding door aandacht, tijd en een liefdevolle intentie. Seks is altijd een uiting van de Liefde of het gebrek hieraan. Stroomt de Liefde in jezelf dan stroomt het automatisch tijdens de seks. Stroomt dit niet in jezelf dan is het ook niet mogelijk om deze te laten stromen tijdens de seks.

Je kunt seks wel gebruiken om de verbinding met jezelf te herstellen door overgave. Het gaat dan niet zozeer meer om de seks. Of eigenlijk wat er wel of niet gebeurt tijdens de seks. Maar om het weer laten stromen van de energie door je lichaam. Door bewust de Liefde te ervaren en te laten stromen. Je angstige ego gedachten over te kort los te laten.

Maar om gewoon aanwezig te zijn. Niets te willen van je partner of jezelf. Je niet anders willen voordoen. Niets te willen bereiken. Puur zijn in alles wat is. Liefde is loslaten en jezelf openen voor jezelf en je partner. Dit gaat voorbij je ego. Je hoeft het niet begrijpen. Alleen maar te voelen, te ervaren in je hart. Waardoor je je laat leiden door de Liefde die jij bent.

Gerelateerde artikelen

Seksuele aandacht begint bij jezelf

Seksueel contact vanuit een open lichaam, hart, geest en ziel

Seksuele regels beperken het uiten van de Liefde die je bent

Seksuele wonden blijven bestaan door angst

Seksueel gedrag transformeren van angst naar Liefde