Seksuele wonden blijven bestaan door angst

Seksuele wonden blijven bestaan door angst

Seksuele wonden

Seksuele wonden hebben natuurlijk gevolgen voor de verbinding met jouw seksualiteit en lichaam. Wat weer invloed heeft op je seksleven. Als ook op de rest van je leven. Want je seksleven staat hier nooit los van.

Ook al denk je misschien van wel. Maar door je seksuele wonden te negeren, sluit je jezelf af. Je gaat bepaalde situaties vermijden, om de pijn niet te voelen, in plaats van jezelf te helen. Omdat je in de overleefstand staat.

Seksuele wonden

Jouw seksuele wonden kunnen geheeld worden. Sterker nog de pijn die de wond veroorzaakt, geeft juist aan dat er heling nodig is. Elke wond heeft liefdevolle aandacht nodig van jou. Negeren is nooit een oplossing.

Liefde heelt alle seksuele wonden. Vanuit angst omgaan met je wonden zorgt juist voor het blokkeren van je levensenergie. Waardoor diverse klachten en pijn juist kunnen ontstaan.

Een seksuele wond blijft in je lichaam aanwezig. Zowel fysiek als energetisch. Dus ook als je fysiek niet direct een klacht of pijn ervaart, omdat je het negeert, betekent dit niet dat de wond geheeld is.

Bewust worden van je lichaam en seksualiteit is een eerste stap. Hierdoor ga je voelen of je levensenergie krachtig stroomt of waar de blokkades zitten. Zodat je jouw seksuele wonden kunt gaan helen.

Seksuele heling is belangrijk. Want de seksuele verbinding met jezelf is de basis voor elke vorm van intimiteit. Zowel met jezelf als met anderen. Maar intimiteit kan niet ontstaan wanneer angst de overhand heeft.

Of wanneer er oordelen, verwachtingen en hierdoor spanningen zijn. Intimiteit ontstaat als er wederzijdse Liefde is. Dan pas kun en durf je echt open en eerlijk naar elkaar toe te zijn. Vanuit een zuivere verbinding tussen elkaar.

Gerelateerde artikelen

Sensualiteit en seksualiteit staan niet los van elkaar

Seksuele weerzin of aversie is helemaal niet raar

Seksverslaving gaat eigenlijk niet over seks

Seksueel misbruik of verkrachting en vergeving

Seksueel trauma is nooit jouw schuld