Sensualiteit en seksualiteit staan niet los van elkaar

Sensualiteit en seksualiteit staan niet los van elkaar

Sensualiteit en seksualiteit

Zonder sensualiteit kun je niet van je seksualiteit genieten. Want je ervaart alles via je vijf zintuigen. Zodat je de ervaring ook echt bewust gaat beleven. Op een dieper niveau dan wat je normaal gewend bent.

Maar hiervoor moet je wel openstaan voor je gevoel en fysieke sensaties. Het leven willen ervaren. Niet alleen de mooie momenten, maar ook de pijnlijke momenten. Vaak wil je alleen de mooie momenten ervaren.

Waardoor je jezelf eigenlijk afsluit voor het leven zelf. Je leeft dan vanuit je hoofd. Vanuit de angst voor pijn en daarom vermijdt je het leven. En leef je niet vanuit je hart en de Liefde in jezelf.

Sensualiteit en seksualiteit

Jouw seksualiteit is de deur naar genot. Want wanneer je geen zuivere verbinding met je eigen seksualiteit hebt, ben je minder in staat om te genieten. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Zoals een trauma vanwege negatieve seksuele ervaringen. Of gewoon door de maatschappelijke of opvoedkundige belemmmerende ideeën over seks. Alleen hierdoor sluit je ook automatisch je sensualiteit af, waardoor je niet meer bewust bent van je zintuigen.

Zodat je saaiheid gaat ervaren in je leven en seksleven. Jouw sensualiteit is je wapen tegen saaiheid. Door bewust te zijn van je sensualiteit, wordt je gevoeliger voor de geur, smaak, het geluid of hoe iets eruit ziet of voelt.

En ben je meer in staat om hiervan te genieten. Ook al is het niet wat je wilde ervaren. Wanneer je in het hier en nu bent en hierdoor openstaat, dus zonder voorkeur, kun je pas echt het leven ervaren zoals het bedoeld is.

Dit omvat alle aspecten van het leven. Zowel het licht als het donker. Het leven bestaat altijd uit beide kanten. Het donker is net zo waardevol als het licht. Het is alleen je eigen oordeel of donker slecht en licht goed is.

Waardoor je niet van alles in het leven kunt genieten. En sensualiteit draait juist om openheid waardoor je echt kunt genieten van het leven.

Gerelateerde artikelen

Bevredigende seks ervaar je elke keer anders

Seksstandjes afwisselen is geen oplossing tegen saaiheid

Seksueel misbruik of verkrachting en vergeving

Seksueel trauma is nooit jouw schuld

Seksuele afwijzing raakt je ego, niet je ziel