Seksuele afwijzing raakt je ego, niet je ziel

Seksuele afwijzing raakt je ego, niet je ziel

Seksuele afwijzing

Seksuele afwijzing voelt vaak alsof je tot in het diepste van je ziel geraakt wordt. Maar jouw ziel kan niet door afwijzing geraakt worden. Alleen jouw ego. Waardoor je volledig uit verbinding raakt met je ziel. Dat is wat je werkelijk voelt. Niet de verbreking van de seksuele verbinding met een ander, maar de verbreking met jezelf.

Seksuele afwijzing

Met je eigen ziel. Dus ook met de Liefde in jezelf. En dit doet pijn. Een seksuele afwijzing door een ander gaat nooit over jou, maar altijd over de ander. Dit geldt trouwens voor elke afwijzing. Zodra je hier bewust van bent, kun je het gedrag of de woorden bij de ander laten.

Een ander ziet jou namelijk niet zoals jij bent, maar zoals diegene zelf is. Wat de ander in jou leuk vind, heeft diegene (onbewust) in zichzelf geaccepteerd. En wat de ander niet leuk vind aan jou, heeft diegene (onbewust) ook niet in zichzelf geaccepteerd.

Wanneer je niet bewust bent, projecteer je wat je voelt in jezelf op de ander. De ander is dus nooit de oorzaak van je emoties. Diegene kan alleen een trigger zijn van de emotionele pijn in jezelf. De emotionele pijn zit namelijk vast in jou.

Meestal is dit onstaan vanuit je jeugd. En wordt zo nu en dan getriggert door iemand. Zodat je dit kunt gaan helen. Wanneer iemand iets van jou vindt, gaat dit dus eigenlijk niet over jou. Of dit nu wel of niet positief is. Door jezelf hier niet mee te identificeren ben je vrij.

Vrij van de pijn van afwijzing. Je bent namelijk altijd goed zoals je bent. Je bent niet jouw lichaam. Zelfs niet jouw gedachten of emoties. Je bent een vrije ziel in een mooi lichaam. En het maakt niet uit hoe jouw lichaam eruit ziet. Of wat je seksuele verlangens ook zijn.

Gerelateerde artikelen

Onbevredigende seks is niet nodig en zelfs schadelijk

Bevredigende seks ervaar je elke keer anders

Spirituele seks is verslavend in positieve zin

Seksleven veranderen van saai naar intiem

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren