Seksstandjes afwisselen is geen oplossing tegen saaiheid

Seksstandjes afwisselen is geen oplossing tegen saaiheid

Seksstandjes

Ons seksleven verbeteren doen we niet door het afwisselen van verschillende seksstandjes. Of door het uitproberen van nieuwe standjes. Als we een goed seksleven hebben, gebeurt dit natuurlijk wel vanzelf. Maar het is geen oplossing tegen saaiheid. Saaiheid is een teken dat de verbinding ontbreekt. Dat jij jezelf niet seksueel kunt uiten op een manier die bij je past.

Vanwege de angst om afgewezen te worden. Een bevredigend seksleven is namelijk het resultaat van de intieme seksuele verbinding met onszelf en onze partner. Door ons eigen lichaam en dat van onze partner te volgen. En hiervoor moeten we eerst in verbinding zijn met ons eigen lichaam en onze eigen seksualiteit. Dit is dus een verbinding zonder angsten, oordelen, verwachtingen en spanningen.

Seksuele verbinding

Dankzij deze seksuele verbinding met onszelf kunnen we genieten van seks met onze partner. Wat voor seks dat dan ook is. Zelfs het “saaiste” standje zorgt voor de intimiteit. We hebben dus helemaal geen spannende seksstandjes nodig. De seks zoals die is, is dan al bevredigend. Het afwisselen is dan een uiting van onze seksuele verlangens.

En heeft niet als doel om ons seksleven te verbeteren. Want vaak dient het willen afwisselen van of nieuwe seksstandjes als afleiding. Zodat we de afwezigheid van de intimiteit niet voelen. We zoeken de bevrediging dan eigenlijk buiten onszelf. Dus zijn we op het resultaat gericht en niet op de verbinding waar we eigenlijk naar verlangen.

We hopen dat het nieuwe standje ons de verbinding kan geven. Omdat we misschien gewoon behoefte hebben aan (extra) aandacht. Of hebben we bevestiging nodig. En misschien hebben we er zelfs behoefte aan om ons weer geliefd te voelen.

Seksstandjes

Er zijn veel verschillende seksstandjes. En het ene standje zal inderdaad beter bevallen dan het andere. Dit hangt af van onze seksblauwdruk. Aangezien elk standje een bepaalde fysieke sensatie teweegbrengt. Daarom is het wel belangrijk dat we kunnen uitproberen wat bij ons past.

Zodat we ons seksueel kunnen uiten vanuit ons hart. Maar meestal houden we het liever bij het oude vertrouwde. Zeker wanneer er weinig intimiteit is. Want er is dan geen ruimte om te experimenteren of jezelf te zijn. Want vaak zijn we gewoon bang. Bang om onszelf te laten zien. Omdat dit de kans vergroot dat de ander ons afwijst. Waardoor er geen intimiteit kan ontstaan.

En zo houden we eigenlijk onszelf en onze partner gevangen. Door ons in te houden of klein te houden. Ook dit is natuurlijk niet de bedoeling als je bevredigende seks wilt ervaren. Dus het afwisselen van verschillende seksstandjes of het uitproberen van nieuwe is geen middel, maar een natuurlijk gevolg van de seksuele verbinding.

Gerelateerde artikelen

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksleven veranderen van saai naar inspirerend

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seksuele passie heeft seksuele verlangens nodig