Seksstandjes afwisselen is geen oplossing tegen saaiheid

Seksstandjes afwisselen is geen oplossing tegen saaiheid

Seksstandjes

Je seksleven verbeteren doe je niet door het afwisselen van verschillende seksstandjes. Of door het uitproberen van nieuwe standjes. Als je een goed seksleven hebt, gebeurt dit natuurlijk en vanzelf.

Maar het is geen oplossing tegen saaiheid. Saaiheid is een teken dat de verbinding ontbreekt. Dat jij jezelf niet seksueel kunt uiten op een manier die bij je past. Vanwege de angst om afgewezen te worden.

Een bevredigend seksleven is namelijk het resultaat van de intieme seksuele verbinding met jezelf en je partner. Door je eigen lichaam en dat van je partner te volgen. Maar hiervoor moet je eerst in verbinding zijn.

Seksuele verbinding

Dankzij de seksuele verbinding met jezelf kun je genieten van seks met je partner. Wat voor seks dat dan ook is. Zelfs het “saaiste” standje zorgt voor intimiteit. Je hebt helemaal geen spannende seksstandjes nodig.

De seks zoals die is, is dan al bevredigend. Het afwisselen is dan een uiting van je seksuele verlangens. En heeft niet als doel om je seksleven te verbeteren. Want vaak dient het willen afwisselen van of nieuwe seksstandjes als afleiding.

Zodat je de afwezigheid van de intimiteit niet hoeft te voelen. Je zoekt de bevrediging dan eigenlijk buiten jezelf. Waardoor je op het resultaat gericht bent en niet op de verbinding waar je eigenlijk naar verlangt.

Je hoopt dat het nieuwe standje de leegte opvult in jezelf. Omdat je misschien gewoon behoefte hebt aan (extra) aandacht. Of aan bevestiging. En misschien heb je er zelfs behoefte aan om je weer geliefd te voelen.

Seksstandjes

Er zijn veel verschillende seksstandjes. En het ene standje zal inderdaad beter bevallen dan het andere. Dit hangt af van je seksblauwdruk. Aangezien elk standje een bepaalde fysieke sensatie teweegbrengt.

Daarom is het wel belangrijk dat je kunt uitproberen wat bij je past. Zodat je jezelf seksueel kunt uiten vanuit je hart. Maar meestal wil je het liever bij het oude vertrouwde houden. Zeker wanneer er weinig intimiteit is.

Want er is dan geen ruimte om te experimenteren of jezelf te zijn. Want vaak ben je gewoon bang. Bang om jezelf te laten zien. Omdat dit de kans vergroot dat je partner jou afwijst. Waardoor er geen intimiteit kan ontstaan.

Het afwisselen van verschillende seksstandjes of het uitproberen van nieuwe is geen middel, maar een natuurlijk gevolg van de seksuele verbinding met jezelf als met je partner.

Gerelateerde artikelen

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksleven veranderen van saai naar intiem

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seksuele passie heeft seksuele verlangens nodig