Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksuele verlangens

Seksuele verlangens negeren heeft invloed op je lichaam. Deze gaan namelijk over je diepste zijn. Door deze verlangens te negeren, negeer je je ware zelf. Wanneer je jouw verlangens wegstopt zorgt dit er niet voor dat ze weg zijn of niet bestaan.

Waardoor de energie nergens heen kan en zich uiteindelijk vastzet in je lichaam. Want er zijn vaak zoveel oordelen over seksualiteit en het hebben van seks. Waardoor er regels zijn ontstaan. En hierdoor is het moeilijk om je seksueel vrij te voelen.

Soms denk je dat je geen keuze hebt. Of je wilt niet anders zijn omdat je bang bent voor afwijzing. Je hebt het gevoel de enige te zijn. Of niet normaal te zijn. Vaak ga je dan vechten tegen je verlangens of je uit ze wel waardoor je schuld- en schaamtegevoelens ervaart.

Seksuele verlangens vanuit je ziel zijn er om te volgen. Het is om jezelf te uiten, niet om iets te krijgen. En dit kan je zoveel opleveren. Je seksualiteit accepteren is Liefde. En jij bent de enige die beslist hoe die Liefde eruit ziet. Omdat Liefde geen voorwaarden heeft.

Seksuele verlangens

Jouw seksuele verlangens zorgen er juist voor dat je terug bij jezelf komt. Hierdoor leer je jezelf beter kennen. Het betekent openstaan, uitproberen en grenzen verleggen. Of eigenlijk de opgebouwde lagen om je heen loslaten. Jezelf ont-wikkelen.

Weer in verbinding met de Liefde die je bent zijn. Zodat je vrij bent. Vrij om jezelf te zijn en jezelf te uiten. Ook seksueel. En keuzes te maken die bij jou passen. Waardoor je een (seks- en liefdes)leven gaat leiden wat bij jou past.

Gerelateerde artikelen

Seksueel verschil in verlangen is geen probleem

Seksueel plezier zorgt voor meer seksueel genot

Seksuele lust vanuit onvoorwaardelijke Liefde

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid