Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

Seksuele opwinding

Zin in seks of de seksuele opwinding is het gevolg van de keuzes die je maakt gedurende de dag, week of maand. Dus hoe je in het leven staat. Deze keuzes bepalen of je zin in seks hebt. Doordat deze keuzes ervoor zorgen of je energie hebt, tijd hebt, maar ook of je liefdevol bent.

Liefdevol zijn is het resultaat van zelfliefde. En dat is nodig om seks vanuit Liefde te kunnen hebben. Waardoor je ook lichamelijk, emotioneel en mentaal in staat bent om seks te hebben. Maak je de keuze om van je lichaam te houden en van je lichaam te genieten.

Door hier bewust mee bezig te zijn, is de kans groot dat zin in seks het gevolg is. Dankzij de open en liefdevolle houding naar jezelf. En je seksualiteit. Maar wanneer jouw lichaam en seksualiteit gesloten is en je vanuit je hoofd seks wil, is het vrijwel onmogelijk om er echt van te genieten.

Je kunt namelijk geen zin maken omdat het moet of omdat je het “wil” zonder de noodzakelijke keuzes te hebben gemaakt. Je legt jezelf dan wat op en deze “geforceerde zin” is zelfs schadelijk voor je lichaam. Het is tenslotte niet vanuit Liefde en je verlangens.

Seksuele opwinding

Wanneer je seks wilt vanuit Liefde (voor jezelf), heb je al zin vanuit een verlangen. Dus dan heb je niets nodig om zin te maken. Zin in seks komt namelijk van binnenuit. De externe factoren die je gebruikt om zin te maken, zorgen voor “geforceerde zin”. In ieder geval is het dan niet vanuit je natuurlijke staat van Liefde.

Een verlangen vanuit het hart kun je niet forceren. Zin maken betekent dat jij op dat moment de seksuele verbinding met jezelf gaat creëren. Dus je gaat weer open staan. Zin maken betekent dus niet dat je seks hebt om de ander te plezieren. Of over jouw grenzen heen gaat.

Of dat jij je gedachten en gevoelens gaat negeren. Je zorgt er juist voor dat je de stress (angsten, oordelen, verwachtingen en fysieke spanningen) van die dag bewust gaat loslaten. Zodat jij bewust de levensenergie in jezelf laat stromen door balans in jezelf te creëren.

Ervan uitgaande dat je geen seksuele problemen of trauma’s hebt, die eerst verholpen dienen te worden. Zodat er ruimte komt voor seksuele opwinding. En dan pas kun je seksuele opwinding gaan voelen. Sekuele opwinding is niet afhankelijk van de juiste omstandigheden die buiten jezelf liggen. Jij creëert die omstandigheden van binnenuit.

Gerelateerde artikelen

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Seksuele zin bij vrouwen is vaak afwezig

Seksuele lust vanuit onvoorwaardelijke Liefde

Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf