Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksueel genot

Seksueel genot ervaren is je eigen verantwoordelijkheid tijdens de seks met een ander. Dus leg het niet bij een ander neer. Het gaat over de keuzes die jij maakt. De seksblauwdruk van de ander speelt namelijk een grote rol voor het ervaren van buitengewoon seksueel genot. En daarom is het belangrijk dat jij volledig open bent. Zodat je kunt voelen of de ander een goede match is of niet.

Zodra je seksuele angsten, verwachtingen, oordelen en hierdoor spanningen hebt, is het moeilijker om een bewuste keuze te maken vanuit Liefde. Waardoor het ook moeilijker is om seksueel genot te ervaren. Zelfs als de ander een liefdevolle partner is. Want een liefdevolle partner betekent nog niet dat de ander een goede match is. Het kan zijn dat de seksblauwdruk geen match is.

Seksueel genot

Seksueel genot gaat over in verbinding zijn, verlangens en plezier. En ervaar je via je lichaam door middel van al je zintuigen. Dus zowel geur, smaak, geluid, tast en zicht. En het ene versterkt het andere. Hoe meer van de vijf zintuigen meedoen, des te meer fysiek genot er is. Iemand die een goede seksuele match is, is lekker voor al je zintuigen.

Je vindt de andere lekker ruiken, smaken, voelen, klinken en eruit zien. Dit is de natuurlijke aantrekkingskracht. Het staat dus los van wie die ander eigenlijk is. Deze seksuele aantrekkingskracht kun je ook niet veranderen omdat het op basis van de ziel is. En niet hoe de ander er volgens jouw ego eruit moet zien of hoe die zich moet gedragen.

Door te kiezen voor een matchende partner ga je buitengewoon seksueel genot ervaren. Je seksuele temperament, wat afhankelijk is van je seksblauwdruk, ligt op 1 lijn. Dit bepaalt de mate van seksuele passie, hoevaak je seks wil, hoe belangrijk je seks vindt en je seksuele verlangens. Maar wanneer het niet klikt met iemand, is niemand hier schuldig aan. Je kunt een seksblauwdruk nu eenmaal niet veranderen.

Buitengewoon seksueel genot is veel meer dan het orgasme. Het gaat om de seksuele verbinding tussen elkaar. Zodra de aanraking vanuit onvoorwaardelijke Liefde is en er is sprake van een seksuele match, zal het voor buitengewoon genot zorgen. De chemie van de energie is dan voelbaar. Wanneer een aanraking vanuit behoeftigheid is, moet er ergens aan voldaan worden. Zoals die plek wel en die plek niet. Zo langzaam moet het en zo snel mag niet.

Maar wanneer een aanraking vanuit Liefde is, komt het vanuit overvloed en gaat het puur om het aanraken zelf die ontstaat vanuit de verbinding tussen elkaar. Je staat open voor de ander. Om de ander zichzelf te laten uiten vanuit Liefde. Er is geen goed of fout meer. Hierdoor kun je alle fysieke sensaties ervaren. Wat voor het buitengewoon seksuele genot zorgt.

Gerelateerde artikelen

Seksuele bevrediging ontstaat niet door het orgasme

Seksueel afhankelijk zijn van je partner is niet nodig

Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Seksuele intimiteit en jezelf ontspannen voelen

Seksueel plezier zorgt voor meer seksueel genot