Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Seksuele verwaarlozing

Seksuele verwaarlozing is vaak een gevolg van een tekort aan Liefde. Dankzij de emotionele verwaarlozing uit je jeugd. Waardoor je jezelf bent gaan aanpassen om toch Liefde te krijgen. Of je bent jezelf gaan wegcijferen. Omdat je de Liefde niet waard denkt te zijn.

Emotionele verwaarlozing

De ontwikkeling van je seksualiteit begint pas wanneer je lekker in je vel zit. Maar dat kon niet vanwege de emotionele verwaarlozing. Waardoor je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt. De verbinding met de Liefde in jezelf.

Hierdoor heb je geen zelfliefde kunnen ontwikkelen. En zonder Liefde voor jezelf is het niet mogelijk om op een veilige, tevreden, levendige en ontspannen manier kennis te maken met je eigen seksualiteit. Je weet vaak niet eens wat dat inhoud.

Je komt niet voor jezelf op. Waardoor je geen liefdevolle aandacht besteedt aan je seksualiteit. Onafhankelijk van een eventuele partner. Je negeert je eigen verlangens. Als je die al herkent. En hierdoor blijft de seksuele verwaarlozing in stand.

Seksuele verwaarlozing

Het gemis aan Liefde heeft je seksualiteit geblokkeerd. Seksualiteit en Liefde kunnen niet zonder elkaar. Zoals je eigenlijk alles vanuit de Liefde in jezelf zou moeten doen. Maar zeker seks. Niet dat seks specialer is dan eten of bewegen.

Seksualiteit draait om verbinding maken en dus plezier. Wanneer je geen zuivere seksuele verbinding kunt maken heb je ook meer moeite om te genieten. Niet alleen van seks. Maar van alles in het leven. Genot en de verbinding met je seksualiteit zijn met elkaar verbonden.

Emotionele verwaarlozing heeft duidelijke gevolgen voor je seksuele ontwikkeling. En hierdoor ook voor je relaties en seksuele relaties. De seksuele verbinding met jezelf is de basis voor de verbinding met anderen en het leven zelf.

Aangezien de zuivere verbinding met je seksualiteit je ook emotioneel stabiel maakt. Waardoor je emotioneel onafhankelijk bent. En hierdoor vrij bent. Vrij zijn om te zijn wie je bent. Je bent dan in staat om je hart te volgen. Zodat je een leven kunt leiden wat bij je past.

Gerelateerde artikelen

Seksuele uitstraling en aantrekkingskracht

Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Krachtige levensenergie en seksualiteit

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning