Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele frustratie

Seksuele frustratie ontstaat door spanning in je onderlichaam vanwege een gebrek aan het doorvoelen van je emoties. In plaats van je emoties te doorleven, hou je de emoties vast in je lichaam. Waardoor jouw levensenergie of seksuele energie niet optimaal kan stromen.

Emoties

Je emoties komen op in je onderbuik. Net iets onder je navel, waar ook je tweede chakra zich bevindt. En gaan als je deze doorvoelt weer vanzelf weg. De energie van de emoties stroomt normaal gesproken door je lichaam heen. Maar zodra je bepaalde emoties niet wilt voelen, kunnen deze niet door je lichaam stromen en gaat de energie in je lichaam vastzitten.

Deze energie vormt dan een energieblokkade. Zodra er een energieblokkade in je onderlichaam is, kan je seksuele energie ook niet optimaal stromen. Je seksualiteit wordt hierdoor weer geblokkeerd. Waardoor je jouw seksuele behoeften negeert. En dan ontstaat er seksuele frustratie. Want je behoeften negeren zorgt voor een zeer onbevredigend gevoel.

Seksuele frustratie

Seksuele frustratie heeft dus te maken met het negeren van je seksuele behoeften. Elke deel van je lichaam heeft aandacht nodig. Ook jouw geslachtsdelen. Jouw seksuele behoeften hebben niets met een ander te maken. Een ander is hierdoor nooit verantwoordelijk voor het vervullen van jouw seksuele behoeften.

Behoeften gaan altijd over tijd, aandacht en intentie. Dit is iets waar jezelf verantwoordelijk voor bent. Niemand kan jouw seksuele behoeften vervullen. Voldoening komt namelijk altijd van binnenuit. Wanneer je veel emotionele spanningen in je onderlichaam hebt opgeslagen, dan zit deze emotionele lading ook in je geslacht.

En tijdens de seks is dit voelbaar. Een gespannen geslacht is herkenbaar aan de hardheid of stugheid ervan. Waardoor de seks minder fijn is. Het orgasme kan wel explosief zijn, omdat er veel vastzittende energie vrijkomt tijdens een orgasme. Een orgasme vanuit ontspanning voel je door heel je lichaam, niet alleen in je geslacht. Het orgasme zorgt dan dat je in verbinding bent met je gehele lichaam.

Seksuele ontspanning

Seksuele ontspanning is dus alleen mogelijk wanneer er geen blokkades in je tweede chakra zijn. Waardoor je vrij in je emoties en seksualiteit kunt zijn. En hierdoor kun jij je seksueel uiten. Het maakt dan niet uit of je aan bepaalde verwachtingen voldoet. Het gaat erom dat je volledig jezelf kunt zijn. Hier is seksuele veiligheid, seksuele tevredenheid en seksuele levendigheid voor nodig. En dit kun je creëren door de seksuele verbinding met jezelf te herstellen.

Gerelateerde artikelen

Seksueel afhankelijk zijn van je partner is niet nodig

Seksueel tevreden zijn zonder partner

Seksuele relatie met partner is veelzeggend

Seksuele dynamiek is energetisch

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven