Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Seks belangrijk

Seks is wel belangrijk in je leven. Omdat het een grote invloed heeft op je liefdesleven. Hoewel Liefde de basis is van je relatie heeft je liefdesleven meer nodig dan Liefde. Aangezien Liefde niet hetzelfde is als intimiteit op elke niveau. Je seksualiteit negeren is altijd schadelijk.

Seks is helend

Seks wordt meestal gezien als iets extra’s. Vaak is geleerd dat seks eigenlijk niet zo belangrijk is. Dat seks oppervlakkig is. Waardoor je hier dan over het algemeen minder aandacht aan besteedt. Echter seks is een ultiem verbindend, verdiepend en helend aspect van de Liefde.

En dit zorgt er met name voor dat je jezelf heel en compleet voelt. Omdat je je dan niet meer een deel van jezelf hoeft te negeren. Wat veel energie kost. Terwijl je seksualiteit de bron is van jouw levensenergie. Door je seksualiteit te omarmen kan deze krachtig stromen.

Een zuivere seksuele verbinding begint zonder partner. Het gaat namelijk altijd eerst om de verbinding die je met jezelf hebt, inclusief de seksuele. Dit kan een verbinding vanuit Liefde of angst zijn. Maar doordat seks nog vaak met schuld- en schaamtegevoelens gepaard gaat, is angst de basis.

Zodra jij jezelf alles geeft, ervaar je voldoening, vrede en vervulling. Dit geven gaat er dus niet om dat je iets via je partner probeert te krijgen. Zoals Liefde, bevestiging, acceptatie of waardering. Dit geven aan jezelf betekent dat je goed voor jezelf zorgt.

Seks is verbindend

Jezelf de Liefde geeft die je nodig hebt. Want alleen hierdoor is onvoorwaardelijke Liefde in een relatie mogelijk. Wanneer je een seksuele verbinding vanuit Liefde met jezelf hebt, ben je niet meer afhankelijk van je partner. En hierdoor kan de sekuele Liefde stromen in jezelf.

Alles wat je vanuit pure Liefde doet laat de Liefde stromen. Dus wanneer je jouw seksualiteit niet omarmt of zelfs wegduwt kun je niet de Liefde delen tijdens de seks. Ook al doe je iets “liefs” wat op Liefde lijkt, het is toch niet vanuit Liefde.

Seks is verdiepend

Seks zonder deze Liefde is vaak saai. Want je durft niet jezelf te zijn. Bang voor afwijzing, op zoek naar goedkeuring van je partner en dus vooral zo veilig mogelijk. Want alleen wanneer jij jouw seksualiteit omarmt hebt, ervaar je de heelheid en compleetheid in jezelf.

Het is een wezenlijk onderdeel van jezelf. Door alles in jezelf te omarmen kun je Liefde uitstralen in alles wat je doet. Seks met je partner is dan een verdieping van de bestaande verbinding met je partner. Zonder dat je iets via je partner probeert te krijgen.

Het gaat puur om de seksuele Liefde te laten stromen. Waardoor de seks niet meer saai is, maar puur een expressie van je ware zelf. Waarin jij en je partner hierdoor elkaar kunnen uitdagen om de grenzen op te zoeken, uit je comfortzone te stappen en te experimenteren.

Gerelateerde artikelen

Seksuele kracht en je droomleven manifesteren

Seksuele gezondheid en de Liefde voor je vagina

Bekkengebied openen en emoties loslaten

Seksuele balans herstellen is belangrijk

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren