Seksuele lichamelijke behoefte is biologisch bepaald

Seksuele lichamelijke behoefte is biologisch bepaald

Seksuele lichamelijke behoefte

Seks is een eerste levensbehoefte net zoals ademhalen, slapen, eten en drinken. Al deze behoeften zijn er om als soort te kunnen overleven. De behoefte aan seks is hierdoor in eerste instantie een pure lichamelijke behoefte. Een seksuele lichamelijke behoefte.

Waar niets verkeerds aan is. Het is biologisch gezien zo bepaald door de natuur. En voor iedereen uit deze seksuele lichamelijke behoefte zich op een andere manier. Afhankelijk van je seksblauwdruk. En wat je nog tegenhoudt om hier naar te leven.

Seksuele lichamelijke behoefte

Echter wanneer je seks meer een mentale betekenis geeft, ontstaan er vaak problemen. Doordat er oordelen over seks komen. Wat als gevolg kan hebben dat je jouw natuurlijke seksuele lichamelijke behoefte negeert. En je de weg kwijt raakt, wat seks betreft.

Je geeft seks een slechte naam waardoor dit aan allemaal eisen moet voldoen om toch geaccepteerd te worden. En seks krijgt hierdoor ook een enorm emotionele lading. Met schaamtegevoelens en schuldgevoelens als gevolg.

Waardoor je je slecht en fout gaat voelen als je te veel seks, te weinig seks of niet de geaccepteerde seks hebt. Het tast je zelfvertrouwen en eigenwaarde aan. Zodat je begint te twijfelen of je als persoon wel goed genoeg bent.

Daarnaast zal seks ook regelmatig voor frustraties en irritaties gaan zorgen. Omdat je de bevrediging van je eigen seksuele behoeften bij een ander neerlegt. Seks wordt hierdoor een ruilmiddel en kan in geval van nood ook als een machtsmiddel gebruikt worden.

Dit emotionele en mentale seksuele misbruik heeft niks meer met de natuurlijke en oorspronkelijke lichamelijke seks te maken. Dus seks zoals het bedoeld is. Seks met als basis de lichamelijke behoefte. Zonder angsten, oordelen en verwachtingen.

Zodat seks de mogelijkheid krijgt om uit te groeien tot zoveel meer dan het pure lichamelijke. En er een gezonde emotionele en mentale seksuele verbinding kan ontstaan. Alsook de spirituele. Waardoor je diepe intimiteit en echte verbinding tijdens de seks ervaart.

Gerelateerde artikelen

Seksuele essentie vormt de basis

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksueel ontwakingsproces is een echte uitdaging

Seksuele onbewustheid leidt tot neerslachtigheid

Seksuele bewustheid brengt je tot leven