Hartgedragen seks is niet vanzelfsprekend

Hartgedragen seks is niet vanzelfsprekend

Hartgedragen seks

Seks waarbij ook je hart betrokken is ofwel hartgedragen seks geeft je de mogelijkheid om jezelf (nog meer) te openen. Te openen voor je ziel. Je komt, wanneer je hart erbij betrokken is, jezelf tegen. Vaak is dit in eerste instantie ongemakkelijk. En er kan ook sprake zijn van oude pijn die boven komt. Met als doel om geheeld te worden.

En dit vraagt moed. Hartgedragen seks is daardoor niet vanzelfsprekend. Want het vraagt om echt open en eerlijk te zijn over wat je voelt en ervaart. Vanuit een onbewuste staat of afhankelijkheid en behoeftigheid is hartgedragen seks niet of nauwelijks mogelijk. Want het gaat over pure Liefde. De Liefde die van binnenuit komt. En onvoorwaardelijk is.

Hartgedragen seks

Hartgedragen seks laat je bewustworden van je oude patronen. Het is geen seks op de automatische piloot. Of seks omdat het moet of zoals je denkt dat het hoort. Niet ter afleiding van iets in jezelf. Of ter compensatie van een gemis in jezelf. Het is juist aanwezig zijn in het nu. Met alles wat er op dat moment boven komt. Geen masker op. Want je hebt niets te verbergen.

Alles mag er zijn en meedoen. Je onzekerheid. Je angsten. Maar natuurlijk ook het genot en het plezier. Je verlangens hoe raar die misschien ook voelen. Alles is op dat moment een uiting van jezelf. En niets is fout. Door alles van jezelf te accepteren kun je ook alles van je partner accepteren. En dit versterkt de verbinding tussen elkaar tijdens de seks.

En zorgt voor diep contact en echte intimiteit. Waarin je volledig jezelf kunt zijn en je partner ook. Je neemt jezelf serieus door echt naar jezelf te luisteren. En te kiezen voor wat bij jou past. Ook als dit niet is wat je partner verwacht of wilt. Je hebt dus alleen seks wanneer jij daar naar verlangt. Niet om je partner te plezieren of om te bewijzen dat je een goed mens bent.

Hartgedragen seks heeft de intentie om de Liefde te delen. Door bewust je hart te openen. En te laten ontstaan wat er wil ontstaan. Geen controle willen over het hoe. Zoals welke handelingen of resultaten moeten plaatsvinden. Maar vanuit de overgave om de Liefde te ervaren in jezelf. En te zien in je partner. In alles wat je partner zegt en doet. Zonder oordeel over goed of fout.

Gerelateerde artikelen

Energetische seks is orgastisch

Seksuele acceptatie van jezelf

Ongemakkelijkheid tijdens de seks

Seksuele ontwikkeling of ont-wikkeling

Seksuele inzichten zijn bevrijdend