Seksuele ontwikkeling of ont-wikkeling

Seksuele ontwikkeling of ont-wikkeling

Seksuele ontwikkeling

Seksuele ontwikkeling gezien vanuit spiritualiteit is juist het ont-wikkelen van je seksualiteit. Het geleerde juist afleren. Zelfs al bij jongeren. Je seksuele ontwikkeling zou een natuurlijk proces zijn geweest als je van jongs af aan een liefdevolle verbinding met je seksualiteit hebt leren maken. Echter is dit vaak niet het geval.

Vanwege de vele angsten, oordelen en verwachtingen die er over seks zijn. En de schaamte- en schuldgevoelens die daarbij aangeleerd worden. Je seksualiteit heeft zich hierdoor niet op een natuurlijk manier kunnen ontwikkelen. Waardoor een verbinding met je seksualiteit vanuit Liefde niet vanzelfsprekend is.

Seksuele ontwikkeling

Wanneer je geen bewuste en liefdevolle aandacht hebt besteed aan je seksuele ontwikkeling, ontbreekt een deel in jezelf. Want je seksualiteit is belangrijk in je leven. Omdat je seksualiteit de bron is van jouw levensenergie. Waardoor seksuele ont-wikkeling, als je geen seksuele ontwikkeling vanuit Liefde hebt mogen ervaren, je (seks)leven zal veranderen.

Want geen seksuele ont-wikkeling kan je tegenhouden in je leven. Omdat je levensenergie niet krachtig kan stromen. Waardoor er energetische blokkades ontstaan. Die in zowel je fysieke, emotionele en mentale lichaam zichtbaar kunnen worden. Maar je seksualiteit ont-wikkelen kan als een hele uitdaging voelen.

Omdat uit je seksuele comfortzone komen, hoe saai of onbevredigend het ook is, ongemakkelijk is. Je comfortzone voelt veilig en vertrouwd. Want je hoeft niet je angsten aan te kijken. Je doet gewoon wat je altijd deed en krijgt wat je altijd kreeg. Daar is niet veel spannends aan. Je sekst op de automatische piloot of doet wat er van je verwacht wordt.

Je houdt jezelf echter in uit angst. En door deze angst ervaar je geen echte seksuele vrijheid en kun je niet jezelf zijn en uiten. Niet alleen tijdens de seks. Je seksuele energie is je levensenergie. Hoe je met je seksualiteit omgaat heeft een grote invloed op de rest van je leven. Zoals je gezondheid en de mate waarin je verbinding met anderen kunt maken.

Gerelateerde artikelen

Seksuele voorlichting kinderen is niet toereikend

Seksuele misverstanden in je relatie

Jezelf seksueel heropvoeden en bevrijden

Seksuele misverstanden in je relatie

Seksuele taboes doorbreken doe je vanuit je hart