Seksuele voorlichting kinderen is niet toereikend

Seksuele voorlichting kinderen is niet toereikend

Seksuele voorlichting

Seksuele voorlichting aan kinderen die op angst gebaseerd is niet toereikend. Kinderen leren vanuit Liefde naar seks te kijken is veel belangrijker. Vanuit Liefde worden er uiteindelijk andere keuzes gemaakt. Ook geef je als ouders vaak een voorbeeld uit angst. En heb je geen idee hoe hier liefdevol mee om kunt gaan.

Seksuele voorlichting

Door je kinderen af te schermen voor seks of alleen een klinisch verhaal vertellen, geef je al signalen af dat seks iets is om je voor te schamen. Maar seks is natuurlijk en normaal. Maar door alle schaamte en angst in jezelf voelt het niet meer natuurlijk. En kun je dit ook niet overbrengen. Wat zonde en zelfs schadelijk is.

Liefde kent geen grenzen. Seks ontzettend veel. Als ouders heb je altijd een voorbeeldfunctie. Hoe jij met seks omgaat bepaalt in grote mate hoe je kind over seks gaat ervaren. Praat jij open en eerlijk over seks dan geef je aan dat seks niets is om je voor te schamen. Schaamte over seks zorgt voor angst. Het maakt seks onbespreekbaar.

En dit zorgt voor frustratie, agressie, manipulatie of echt gewelddadig gedrag. Dat is wat je juist wilt voorkomen. Zeker met betrekking tot seksualiteit. De angst voor seks is verwoestend. Bloot door je eigen huis lopen als je iets oudere kinderen hebt, is vaak al ongemakkelijk. Helemaal als je kinderen je “betrappen”. Doordat ze jou zien of horen wanneer je seks hebt.

Dat juist dit natuurlijk is, is al bijna helemaal ondenkbaar. Want seks gebeurt vaak stiekem. Waardoor je kind hier ook stiekem over gaat doen. Zonder de juiste seksuele voorlichting. Met angst en schaamte als de basis voor de seks. Wat nooit een goede basis is waardoor er kans is op trauma. Omdat er geen natuurlijk voorbeeld is maar porno. 

Of het beeld van de media waar niet aan voldoen kan worden omdat het niet realistisch is. Het is tijd om liefdevol naar seks te gaan kijken. De schaamte en angst voorbij. Zodat seks weer natuurlijk wordt en er vele seksuele trauma’s voorkomen kunnen worden. Seks vanuit Liefde is juist ontzettend mooi, lekker en plezierig. En nog veel veel meer.

Gerelateerde artikelen

Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning

Vrouwelijke seksualiteit herstellen is nodig

Mannelijke seksualiteit is niet als enige verantwoordelijk

Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksuele vrouwelijke energie uit balans