Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Seksuele vrouwelijke energie

De seksuele vrouwelijke energie is slechts één aspect van de seksuele levensenergie. Het andere aspect is de seksuele mannelijke energie. En deze is net zo belangrijk. Samen vormen ze de levensenergie ofwel de seksuele energie. Die in iedereen aanwezig is. Aangezien dit de bron is van al het leven op aarde.

Seksuele vrouwelijke energie

Wanneer de seksuele vrouwelijke energie uit balans is, is “je gevoel” afgesloten of helemaal open. Bij beiden ontbreekt er de Liefde. Dus de verbinding met je ware zelf of ziel. Waardoor het moeilijk is om je emoties en fysieke sensaties te ervaren vanuit neutraliteit of überhaupt iets te voelen.

Man met weinig vrouwelijke energie

Over het algemeen heeft dan de man last van het afgesloten zijn van het gevoel. Hij heeft vaak geleerd dat emoties een teken van zwakte is. Mannelijk zijn en emoties lijken hierdoor wel enorm tegengesteld aan elkaar. Waardoor hij vooral doelgericht is op macht of succes.

Om de leegte in zichzelf op te vullen, via iets buiten zichzelf. Maar hierdoor kan de Liefde niet stromen. En ontstaat er steeds een drang naar het verkrijgen van meer spullen, seks of wat dan ook. Want dit geeft aan hoe succesvol hij is naar de buitenwereld toe.

Man met veel vrouwelijke energie

De man met veel vrouwelijke energie heeft vaak een onderdrukte mannelijke energie. Hij associeert dit vaak met agressie of arrogantie. En daarom heeft hij onbewust de beslissing gemaakt om deze energie te negeren. Hij staat in verbinding met zijn gevoel.

Die vooral gericht is op de emotionele behoeften van anderen. En dus niet zozeer op zichzelf. Want hij heeft vaak geleerd dat dit egoïstisch is. Zodat hij niet voor zichzelf kiest. En blijft hierdoor vastzitten in een niet bevredigend (seks- en liefdes)leven.

Vrouw met veel vrouwelijke energie

En de vrouw heeft meestal last van het helemaal openstaan zonder filter. Zij heeft namelijk vaak geleerd dat ze begripvol en meelevend moet zijn. Zodat ze haar eigen grenzen niet weet en dus niet kan bewaken. Waardoor ze vooral moeite heeft om haar emoties los te laten.

Zodat ze meegesleept wordt in haar onvermogen om een gewenste verandering in haar eigen leven te creëren. Ze voelt zich vaak een slachtoffer van haar situatie of van anderen. Ze vindt dat anderen misbruik van haar maken. En tegelijkertijd praat ze het gedrag van een ander goed.

Vrouw met weinig vrouwelijke energie

Net zoals de man met weinig vrouwelijke energie zit ze in haar mannelijke energie. Bij de vrouw komt dit vaak in de vorm van manipulatie. Ze is niet echt in staat om haar emoties te voelen, maar ze gebruikt bepaalde emoties wel om de Liefde te krijgen waar ze zo naar verlangt.

Zo heeft ze controle over anderen. Deze controle heeft ze nodig omdat ze de Liefde in zichzelf mist en dit via anderen probeert te krijgen. Maar ze laat anderen niet echt toe. Het is meer een soort gerepeteerde scene die afgespeeld wordt. Het wordt niet gevoeld.

Gerelateerde artikelen

Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksuele levensenergie is mannelijk en vrouwelijk

Vrouwelijke seksualiteit herstellen is nodig

Vrouwelijke kracht en seksuele energie eeuwenlang onderdrukt

Mannelijke seksualiteit is niet als enige verantwoordelijk