Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksuele mannelijke energie

De seksuele mannelijke energie is slechts één aspect van de seksuele levensenergie. Het andere aspect is de seksuele vrouwelijke energie. En deze is net zo belangrijk. Samen vormen ze de levensenergie ofwel de seksuele energie. Die in iedereen aanwezig is. Aangezien dit de bron is van al het leven op aarde.

Seksuele mannelijke energie

Wanneer de seksuele mannelijke energie uit balans is, maak je keuzes gebaseerd op angst of maak je juist geen keuzes. De verbinding met je ware zelf of ziel ontbreekt. Waardoor het moeilijk is om keuzes vanuit Liefde te maken. Je ziet niet meer dat er ook liefdevolle mogelijkheden zijn. Want je bent gaan geloven dat het zo hoort. Dat het de enige manier is.

Man met veel mannelijke energie

De man met te veel mannelijke energie, dus met een onderdrukte vrouwelijke energie, zal zich machtig voelen. Hij gebruikt de angst van anderen om te krijgen wat hij wilt. Of wat hij denkt te willen. Want vaak weet hij het niet, omdat hij niet geleerd heeft om te voelen.

Maar alles vanuit zijn hoofd te bedenken. Waardoor een echt diep vervullend leven niet mogelijk is. Hij heeft zichzelf boven andere mensen gezet. Zodat anderen hem zien als iemand waartegen ze opkijken.

Man met weinig mannelijke energie

Deze man heeft waarschijnlijk last van faalangst. Want hij heeft geleerd dat hij moet presteren. Ook al wil hij dit diep van binnen niet. Maar hier hangt wel zijn eigenwaarde vanaf. Waardoor hij niet de keuzes maakt die hem daadwerkelijk opleveren waar hij naar verlangt.

Hij komt hierdoor steeds verder van zijn droomleven af te staan. Zeker als deze niet matcht met de maatschappelijke normen. Hij probeert zich aan te passen aan deze normen, tegen beter weten in. En verwaarloost hierdoor zijn eigen verlangens. Die hem leiden naar een vervullend bestaan.

Vrouw met veel mannelijke energie

Een vrouw met te veel mannelijke energie zal haar vrouwelijke energie onderdrukt hebben. Ze zal dus vanuit haar hoofd leven in plaats vanuit haar gevoel. Ze leeft een meer mannelijk leven waarin prestatie en macht belangrijk zijn. Haar rebelse gedrag komt niet voort uit Liefde, maar uit angst.

En door deze angst steeds weer te negeren, komt ze hard en onmenselijk over. Ze laat zeer weinig mensen in haar gevoelswereld toe. Vaak omdat ze hier ook niet bewust van is. En net zoals bij de man is een diep vervullend leven zo niet mogelijk.

Vrouw met weinig mannelijke energie

Deze vrouw heeft meestal last van please gedrag. Want zij heeft geleerd dat zij er voor anderen moet zijn. Haar eigenwaarde hangt dan af van hoe lief, zorgzaam of netjes ze is. En heeft hierdoor het contact met haar eigen verlangens verbroken.

Die passen niet in het plaatje van een goede vrouw zijn. Waardoor zij haar keuzes laat afhangen van de behoeften van anderen. Zij kiest dus eigenlijk niet zelf en neemt hierdoor ook geen eigen verantwoordelijkheid voor haar leven.

Gerelateerde artikelen

Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Seksuele levensenergie is mannelijk en vrouwelijk

Mannelijke seksualiteit is niet als enige verantwoordelijk

Vrouwelijke kracht en seksuele energie eeuwenlang onderdrukt

Vrouwelijke seksualiteit herstellen is nodig