Seksueel tevreden zijn zonder partner

Seksueel tevreden zijn zonder partner

Seksueel tevreden

Seksueel tevreden zijn zonder partner is echt mogelijk. Omdat dit nooit afhankelijk is van iemand anders. Een ander is slechts een afspiegeling van jezelf. Waardoor het seksueel tevreden zijn van binnen uit komt. En dit begint met een zuivere seksuele verbinding met jezelf.

Om seksueel tevreden te kunnen zijn, is het belangrijk dat je gedachten liefdevol zijn. Zodat je jouw seksuele verlangens kunt uiten zonder naar een orgasme te streven. Niet dat een orgasme niet goed is of niet mag, maar het gaat voornamelijk om het uiten van je verlangens.

En hier heb je geen partner voor nodig. Of iets van buitenaf. Voor een orgasme natuurlijk ook niet. Want door het accepteren van je eigen verlangens en hier naar te handelen ervaar je al bevrediging met of zonder een orgasme en dus tevredenheid.

Alleen je eigen gedachten over hoe jij denkt dat het hoort, staat dit in de weg. Het proces van verlangen en jezelf opwinden of dit toestaan geeft veel energie. Door niet meer te focussen op het orgasme, maar juist op het plezier wat je ervaart.

Het mooie hiervan is dat een orgasme of het resultaat niet vast staat en dus ook geen teleurstelling zal vormen. Je hoeft jezelf niet te bewijzen. Want alles is goed. Of je nu wel of niet een orgasme krijgt. Dit geeft een enorme vrijheid in jezelf.

Seksueel tevreden zijn

Seksueel tevreden zijn heeft niets met je partner te maken. Het gaat om het seksueel kunnen genieten van je lichaam. En dit kun je ook alleen. Je lichaam en ook je geslacht kun je zelf aanraken. Het is een ontdekkingsreis. Het niet hebben van een partner is geen probleem.

Alleen als jij een partner nodig hebt omdat jij jezelf niet geeft waar je naar verlangt. Door jezelf niet afhankelijk van een partner te maken, ga jij jezelf openen voor andere mogelijkheden van genot en plezier. Zodat tevredenheid ontstaat.

En dit is belangrijk omdat je juist hebt geleerd om minder te voelen. Maar door eerst weer te voelen, kun je in verbinding met je ware seksuele zelf komen. En tijdens deze verbinding komen er, als het goed is, enorm veel emoties vrij.

In eerste instantie oude emoties. Want die zitten allemaal opgeslagen in je lichaam. En met name in je bekkengebied en geslacht. Deze emoties zijn vaak niet vrijgelaten omdat je jezelf niet bewust aanraakt of alleen met als doel om klaar te komen. Omdat de Liefde ontbreekt.

Maar je seksualiteit heeft liefdevolle aandacht nodig. Want dit heeft niet alleen invloed op je seksleven. Ook op andere gebieden in je leven. Want doordat jij opener bent, zul je alles anders gaan ervaren. En dit laat het gevoel van tevredenheid groeien.

Gerelateerde artikelen

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksueel afhankelijk zijn van je partner is niet nodig

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren