Seksueel afhankelijk zijn van je partner is niet nodig

Seksueel afhankelijk zijn van je partner is niet nodig

Seksueel afhankelijk

Wanneer je in een vaste relatie zit, ben je vaak seksueel afhankelijk van je partner. Je hebt dan seks als je partner ook zin heeft in seks.  Wanneer de één nee zegt, heeft de ander geen keus. Teleurstelling en verwijdering van elkaar zijn dan vaak de gevolgen. En voor beiden kan dit weer zorgen voor schaamte of schuldgevoelens.

Maar seks hebben om je partner tevreden te houden, is ook niet gezond. Want daarmee maak je de verbinding tussen jou en je partner onzuiver. Je partner voelt dit namelijk wel aan. Ook al wordt het misschien wel gewaardeerd. Dwingen of manipuleren is natuurlijk ook geen optie.

Want dit is niet de seks waar je partner en jij naar verlangen en waar je beiden van kan genieten. Het is meer een nood oplossing. Seks draait om intimiteit. Ofwel het bevestigen van de intimiteit of het creëren van intimiteit. De beste seks ontstaat toch alleen als beide partners op hetzelfde moment zin in seks hebben.

Intimiteit

Waardoor je beide kunt genieten van het intiem samenzijn. Maar door de manier waarop je seks ziet, is dat een hele opgave. Zeker wanneer je het belang van seks vergeten bent. Seks is vaak iets oppervlakkings geworden. Zelfs tussen partners.

Vaak is een one night stand intiemer dan seks in een vaste relatie. Omdat alle zorgvuldig opgebouwde muren niet meer van waarde zijn. Je hebt niets te verliezen. Dus de remmen kunnen losgelaten worden. En zo belemmer je elkaar in een vaste relatie.

Seksueel afhankelijk zijn

Seks begint bij jezelf, altijd. Wanneer jij zin in seks hebt, ongeacht of je partner zin heeft, dan is dat goed. Je bent namelijk niet seksueel afhankelijk van je partner. Gebruik je zin in seks in plaats van het te negeren of zelfs te blokkeren. Je verlangen naar seks is natuurlijk. Het is juist iets om te stimuleren.

Speel met jezelf, leer jezelf kennen en geniet ervan. Want wanneer je dit doet, kom je in verbinding met jezelf. En alleen vanuit deze verbinding kun je een zuivere seksuele verbinding met je partner creëren. Dus het is heel belangrijk om je seksualiteit niet te blokkeren vanwege je partner.

Gerelateerde artikelen

Seksuele intimiteit en jezelf ontspannen voelen

Verantwoordelijkheid nemen voor je seksleven

Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

Seksueel plezier zorgt voor meer seksueel genot

Seksueel verschil in verlangen is geen probleem