Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

Seksueel vreemdgaan

Seksueel vreemdgaan gaat meestal niet om de seks. Er is vaak sprake van een gemis in jezelf. Maar dit gemis betekent dat je de verbinding met jezelf mist. Er zit dan een emotionele behoefte achter. Je wilt je weer geliefd, gewild of sexy voelen.

En je probeert dit via een ander te krijgen. Omdat je niet zelf in staat bent of je je er niet bewust van bent dat jij de enige bent die het gemis kan opvullen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid dat je vreemd gaat vanuit Liefde. Om de Liefde te laten stromen.

Maar dit is alleen mogelijk als julie beiden in je natuurlijke staat van Liefde zijn. Waardoor er sprake is van onvoorwaardelijke Liefde. En jullie niet afhankelijk zijn van de Liefde van de ander. Zodat er geen sprake is van behoeftigheid of afhankelijk.

Ofwel angsten, oordelen en verwachtingen die de Liefde tegen houden. Het gaat dan puur om je seksuele expressie. Wat in je eigen relatie meestal niet mogelijk is. Of dit denk je. Omdat je bang bent voor afwijzing. Of er is geen seksuele match of aantrekkingskracht.

Seksueel vreemdgaan

Seks is een ideale manier om de verbinding met jezelf te voelen. Want seks is een ultieme spiegel van jezelf. Het laat je ware zelf zien. Dus al je verlangens. Maar ook je angsten, oordelen en verwachtingen. Seks wordt echter ook vaak gebruikt om juist jezelf te vermijden.

Dus ter afleiding van je emotionele pijn. Zodat je deze niet onder ogen hoeft te komen. Door je aandacht op iets anders te richten, hoef je niet te voelen. Net zoals vreemdgaan een excuus hiervoor is. Seksueel vreemdgaan heeft ook niets met je partner te maken.

Het gemis zit in jezelf en door de verbinding met jezelf te herstellen zal je geen gemis meer voelen. Zodat je de ander niet verantwoordelijk stelt voor jouw seksueel geluk. En kun je de ander vrijlaten om te doen wat hij of zij wil. Dus ook seksueel. Dat is Liefde.

Liefde kent geen regels, er zijn geen voorwaarden waar een ander aan moet voldoen. Aangezien geluk van binnenuit komt en niet afhankelijk is van jouw omstandigheden of situatie, heeft het gedrag van de ander geen invloed op jouw geluk.

Gerelateerde artikelen

Seksuele bewustwording en lichaamsbewustzijn

Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig

Seksuele uitstraling en aantrekkingskracht