Worstelen met monogamie

Worstelen met monogamie

Worstelen met monogamie

Wanneer je niet tevreden bent over de seks met je partner, kun je gaan worstelen of monogamie wel bij je past. Waardoor vreemdgaan op de loer ligt. Hoewel dit vaak niet eens over seks gaat, is het wel een uitingsvorm van het ervaren van een tekort.

En zolang je denkt dat dit tekort en wat je hierdoor voelt door je partner veroorzaakt wordt, is de kans groot dat je afstand neemt van je partner en open gaat staan voor iemand anders. Om het tekort wat je ervaart op te vullen en het buiten jezelf te zoeken.

Dit is echter letterlijk kinderachtig gedrag. Want je innerlijke kind neemt het over. Vanuit een emotioneel volwassen positie zou je het gesprek aangaan met je partner. En niet stiekem vreemdgaan. Dit wijst op een ongezonde dynamiek.

Met angst als basis. Vluchten en liegen getuigt niet van vertrouwen en volwassenheid. Dit onvolwassen gedrag is het gevolg van een onverwerkt verleden. Monogamie is vaak niet het probleem. Wel hoe je hiermee omgaat en wat het losmaakt in jezelf.

Worstelen met monogamie

Dit heeft niets met je partner te maken. De keuzes die jij maakt, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Niet je partner. Het kan natuurlijk zo zijn dat je partner geen match is. Omdat je onbewust gekozen hebt op basis van je overlevingsstrategieën.

Of dat je partner seksueel gesloten is en niet in staat om tijdens de seks verbinding te maken. Waardoor de seks saai, oppervlakkig en onbevredigend is. Omdat het geen uiting van de Liefde is. Waardoor monogamie verstikkend voelt. Gevoed door drama.

Terwijl een monogame relatie een keuze is. De worsteling ontstaat vaak doordat het een onbewuste keuze is. En je voor je eigen aandeel in de relatie geen verantwoordelijkheid neemt of de heling van je eigen pijn. Begin altijd bij jezelf.

Zodat je bewuste keuzes kunt maken die bij je ziel passen en die het leven in jou volgt en tot uiting brengt. Met Liefde als basis. Vanuit vertrouwen en innerlijke eenheid en heelheid. Waardoor je oprecht, eerlijk en open naar jezelf toe bent en je partner.

Gerelateerde artikelen

Vreemdgaan of met jezelf aan de slag gaan

Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

Behoefte aan spanning in je seksleven

Onbewust seksleven gaat tegen de stroom in

Volledig betrokken zijn tijdens de seks