Volledig betrokken zijn tijdens de seks

Volledig betrokken zijn tijdens de seks

Volledig betrokken zijn tijdens de seks

Volledig betrokken zijn tijdens de seks is zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau aanwezig zijn. Dit is mogelijk wanneer Liefde de basis is. Zodat je de eenheid en heelheid ervaart van het leven.

Want wanneer je afgescheidenheid in jezelf ervaart, is een zuivere verbinding zo goed als onmogelijk. Je kunt namelijk niet vanuit je natuurlijke staat van zijn ervaren. Waardoor je vanuit onbewuste geslotenheid leeft.

Je bent niet aanwezig in je lichaam. Emoties vermijd je liever door in je hoofd je eigen verhaal te maken. In plaats van jezelf durven te ervaren, verbinding te maken met je partner en aanwezig te zijn in het huidige moment.

In verbinding zijn met je partner vraagt om openheid en eerlijkheid. Iets wat heel vanzelfsprekend lijkt, maar vaak toch niet is. Omdat onbewustheid leidt tot een vervorming van de werkelijke waarheid. En angst activeert.

Je kunt hierdoor niet helder zien en voelen. Je staat namelijk in de overlevingsstand. Waardoor je niet betrokken kunt zijn tijdens de seks. Hoewel dit wel zo kan lijken. Maar je handelt, denkt en kijkt niet vanuit Liefde.

Volledig betrokken zijn tijdens de seks

Het is mogelijk om volledig betrokken te zijn tijdens de seks door het helen van je onbewuste trauma’s. Dit hoeven geen grote trauma’s te zijn of trauma’s ontstaan door seksuele ervaringen. Vaak zijn het trauma’s vanuit je kindertijd.

Het niet gezien, gehoord en je geliefd voelen. Dit heeft een enorme invloed op de manier waarop je relaties aangaat en seks hebt. Je draagt letterlijk die ervaringen mee in je onbewuste. Maar bepaalt wel je huidige gedrag.

Zonder enig bewustzijn over je trauma’s en heling blijf je bepaalde patronen herhalen. Echter wanneer je gaat helen zal je in je relatie als tijdens de seks meer flow, stromende Liefde en diepgang ervaren. Een samensmelting.

Seks waarbij je samen volledig betrokken bent, je lichaam, hart, geest en ziel, laat je ervaren wie je werkelijk bent. Je ware zelf. De Liefde die je bent. Door jezelf te uiten op je eigen unieke manier vanuit je zielsverlangens.

En dit zorgt voor diep vervullende, verbindende en intieme seks die bij je past. Vanuit openheid en eerlijkheid. Voorbij je ego, zonder controle- en prestatiedrang. Maar een ervaring die je de hemel op aarde laat ervaren.

Gerelateerde artikelen

Gelijkwaardige sekspartners zijn

Volledig naakt zijn

Seksuele traumaverwerking vanuit spiritualiteit

Ongezonde relaties en seks

Verlangen naar eenheidservaringen