Ongezonde relaties en seks

Ongezonde relaties en seks

Ongezonde relaties en seks

Vanuit trauma kies je onbewust voor ongezonde relaties en seks. Trauma is niet iets zeldzaams. Bijna iedereen heeft wel kleine of grote trauma’s in het lichaam opgeslagen. Een trauma ontstaat door onverwerkte emoties.

En in de westerse wereld is het niet verwerken van je emoties heel normaal. Onderdrukken en negeren is wat van jongs af aan aangeleerd wordt. Een trauma ontstaat dus niet alleen door bepaalde duidelijke gebeurtenissen.

Het kan zelfs ontstaan wanneer je het niet eens doorhebt. Waardoor je dit trauma bij je draagt totdat je je buwust wordt van wat er allemaal in je lichaam opgeslagen is. En gaat voelen zodat je dit trauma kunt gaan loslaten.

Ongezonde relaties en seks

Echter tot die tijd heeft trauma invloed op heel veel keuzes. Met als gevolg ongezonde relaties en seks. Vaak denk je dat je partner en je seks- en liefdesleven een bewuste keuze is. Maar dat is vaker niet waar dan waar.

Ongezonde relaties en seks ontstaan door de onbewuste trauma’s in jezelf en met betrekking tot je seksualiteit. En hiervoor hoef je geen emotioneel of seksueel misbruik of iets anders geweldadigs meegemaakt te hebben.

De manier waarop je geleerd hebt om met jezelf en je seksualiteit om te gaan is alles bepalend. Is dit vanuit angst, en beperkingen over wie je moest zijn, geweest. Of vanuit Liefde en de vrijheid om echt jezelf te mogen zijn.

En dit heeft natuurlijk invloed op je relaties en de seks. Het gedrag wat je vroeger aangeleerd hebt met bijbehorende overtuigingen, gedachten en emoties bepalen je huidige gedrag in al je relaties en tijdens de seks.

Wanneer je gezonde relaties en seks wilt ervaren, is heling van je trauma’s nodig. Pas dan kun je bewust andere keuzes gaan maken. In plaats van steeds weer terecht te komen in ongezonde relaties waarin de seks net zo ongezond is.

Gerelateerde artikelen

Afdalen naar je hart en seksualiteit

Oude wijsheid over seks

Pijnlichaam en oude patronen doorzien

Naar binnen keren in jezelf

Seks vanuit je overlevingsmechanisme