Afdalen naar je hart en seksualiteit

Afdalen naar je hart en seksualiteit

Afdalen naar je hart

Vanuit de overleefstand kies je onbewust voor het afdwalen van de Liefde door vanuit je hoofd te leven. Waardoor je jezelf verliest in de illusie van wie je denkt te zijn. Maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor het afdalen naar je hart.

Afdalen naar je hart

Toch is deze keuze alleen mogelijk wanneer je er klaar voor bent. Dankzij een ontwaking. Meestal vindt er eerst iets pijnlijks plaats voordat je ontwaakt en gaat afdalen naar je hart. Eerder gaat ook niet vanwege je angst.

Wat natuurlijk niet bewust is. Het is jouw beschermingsmechanisme. Om de pijn niet te voelen. Maar wanneer je merkt dat dit niet meer werkt en je overspoeld wordt door de pijn, heb je voor je gevoel geen andere keus meer.

Je voelt je geroepen tot het afdalen naar je hart. En je lichaam te gaan voelen. Zodat het helingsproces op gang kan komen. Pas daarna sta je open om het anders te gaan doen. Te kiezen voor jezelf,  jezelf te helen van de pijn en te bevrijden.

Het afdwalen van de Liefde gebeurt vaak al in je kindertijd. En zet zich voort in je relaties en vooral in je  liefdesrelaties. Je past jezelf aan om Liefde te krijgen. Terwijl jij de Liefde bent. En niets van buiten nodig hebt om Liefde te ervaren.

Maar wanneer je dit nog nooit ervaren hebt, bescherm je je hart tegen pijn door het gemis aan Liefde. Echter het afdalen naar je hart heelt niet gelijk je pijn. Jouw pijn heeft namelijk een functie. En moet daarom eerst gevoeld worden.

Dit gaat via je lichaam. Echter, zonder ontwaking is dit bijna niet te doen. Vanuit je hoofd ontstaat het ene verhaal na het andere. Met je identificaties ermee. En hierdoor vergroot je het juist. Terwijl ontwaking gaat over het loslaten ervan.

Je seksualiteit is hierin belangrijk. Het is jouw energiebron, gevoelscentrum en heeft een zuiverende functie. Je seksualiteit transformeert energie wanneer je hart open is. Zodat je de pijn los kunt laten en uit de overleefstand komt.

Gerelateerde artikelen

Oude wijsheid over seks

Seksualiteit is je gevoelscentrum

Naar binnen keren in jezelf

Seksuele shift is onderdeel van het ontwakingsproces

Disbalans in je liefdesrelatie herkennen