Seksualiteit is je gevoelscentrum

Seksualiteit is je gevoelscentrum

Seksualiteit is je gevoelscentrum

Doordat je seksualiteit de bron is van jouw levensenergie, is het ook je gevoelscentrum. En wanneer je dit in het donker hebt achtergelaten, zal je levensenergie blokkeren.

Seksualiteit is je gevoelscentrum

Want voelen is het leven ervaren doordat je levensenergie kan stromen. Echter wanneer je nog druk bezig bent met overleven, is er weinig of geen ruimte om te voelen.

Je staat dan in de doe modus, zonder te voelen wat je werkelijk aan het doen bent. Want je leeft op de automatische piloot. Waardoor voelen iets schaars is geworden.

Je hebt er geen tijd en aandacht voor. Je blijft aan de oppervlakte. Want de diepte maakt je bang. En dit gevoel wil je vermijden. Ook in je liefdesrelatie of tijdens de seks.

Terwijl de angst dit juist in stand houdt. Geen echte verbinding aangaan. Geen intimiteit ervaren. Wel leegte en eenzaamheid. Doordat je je afgesloten hebt van je gevoel.

En je eigen seksualiteit. Door alle taboes is seks vaak een ingewikkeld iets. Jezelf vrij voelen tijdens de seks is lastig. Vanwege je angsten, oordelen en verwachtingen.

Met een gespannen lichaam als gevolg. Een dicht hart en een overspannen geest. Je ziel kan niet de Liefde uiten die je bent. Vastgezet door je eigen ego, die allesoverheersend is.

En je gevoelscentrum volledig negeert. Je seksualiteit tot oppervlakkige seks heeft gemaakt. Terwijl je gevoelscentrum en seksualiteit je leven de zin geeft om te leven.

Door je Liefde te uiten op je eigen unieke manier. Ondanks alle pijn, ongemak en verdriet. De Liefde vangt dit op. De armoede in je hart verdwijnt waardoor je hart ruimte krijgt.

En ook je seksualiteit. Om je levensenergie weer vrij te laten stromen. Je gevoelens los te laten en vanuit Liefde je leven te omarmen. Waardoor passie, vrede en vreugde voelbaar is.

Los van wat er op je pad komt. Het is altijd aanwezig en bereikbaar voor jou wanneer je de levensenergie via je seksualiteit en gevoelens niet meer blokkeert.

Gerelateerde artikelen

Lichaam bewonen is nodig om te kunnen voelen

Grootsheid seksualiteit ervaren

Opgebouwde spanning in je seks- en liefdesleven

Vreugde en levenslust ervaren

Voelen en verbinding