Lichaam bewonen is nodig om te kunnen voelen

Lichaam bewonen is nodig om te kunnen voelen

Lichaam bewonen

Wanneer je gehele lichaam mee kan doen in jouw liefdesleven, kun je gaan voelen. Want voelen doe je door je lichaam te bewonen. Maar het niet kunnen voelen van je gevoelens blokkeert je levensenergie.

Ofwel je seksuele energie. Omdat je seksualiteit de bron is van jouw levensenergie. Voelen gaat over je energie laten stromen. Zodat je deze niet blokkeert in je lichaam. Het voelen is de verbinding met jezelf.

Aangezien het signalen zijn over de verbinding tussen jou, anderen en het leven. Je gevoelens vertellen je waardevolle informatie over hoe jij in het leven staat. Hoe jij jezelf, anderen en het leven ervaart.

En wanneer je daadwerkelijk je lichaam bewoont, kan je levensenergie optimaal stromen. Ofwel je seksuele energie stroomt dan vrij door je lichaam heen. Je voelt wat er naar bovenkomt en ontvangt de boodschap.

Waardoor je gelijk weer loslaat. Je lichaam bewonen vergt moed. Hoewel dit niet hetzelfde is als kwetsbaar of zwak zijn. Door te voelen ervaar je juist jouw kracht. Want hierdoor kun je volledig jezelf zijn en uiten.

Omdat je alles van jezelf accepteert. Je hebt niets meer te verbergen. Volledig naakt. Zodat je echt verbinding en intimiteit kunt ervaren. En zelfs seks mogelijk is als een manier om de Liefde die je bent te uiten.

Seks vanuit een bewoont lichaam is voelbaar liefdevol. Gevoelens staan niet in de weg. Omdat deze gevoeld kunnen worden. En geven extra diepte aan de verbinding en intimiteit. Je laat je partner toe in je gevoelswereld.

Lichaam bewonen

Wanneer je lichaam niet kan meedoen tijdens de seks ontstaat er oppervlakkige en saaie seks. Want je gevoel kan dan niet meedoen. Je lichaam bewonen en voelen staat niet los van elkaar. Seks ook niet.

Intieme en verbindende seks is daarom belangrijk in je liefdesleven. Omdat dan ook je lichaam volledig mee kan en mag doen. Samen met je hart, geest en ziel voor een liefdevolle samensmelting met je partner.

Gerelateerde artikelen

Strijd en afgescheidenheid

Fysieke en emotionele verbinding

Opgebouwde spanning in je seks- en liefdesleven

Vreugde en levenslust ervaren

Gezonde liefdesrelatie en je seksualiteit