Strijd en afgescheidenheid

Strijd en afgescheidenheid

Strijd en afgescheidenheid

De lichamelijke en emotionele verbinding met jezelf lijkt misschien totaal niet op elkaar. Echter zijn deze wel heel nauw met elkaar verbonden. Dit los van elkaar zien, zorgt voor strijd en afgescheidenheid in jezelf en belevingswereld.

Ook tijdens de seks wil je dit van elkaar loskoppelen wanneer je bang bent voor intimiteit. Terwijl je er wel diep van binnen behoefte aan hebt. Maar je durft geen emotionele verbinding aan te gaan, anders voel je je niet veilig.

Of je durft geen lichamelijke verbinding aan te gaan, anders voel je je niet veilig. Toch kan het één niet zonder het andere. Je emotioneel of lichamelijk afsluiten, is ook de ander buitensluiten in een relatie of tijdens de seks.

Strijd en afgescheidenheid

De strijd en afgescheidenheid die je in jezelf ervaart, zie je namelijk altijd terug in je (seks- en liefdes)leven. Een niet volwassen lichamelijke en emotionele verbinding met jezelf herken je aan niet echt kunnen voelen.

Je gaat je gevoel uit de weg. Je leeft vooral vanuit je hoofd. Wat vol zit met verhalen over jezelf en anderen. Om niet te hoeven voelen. En je bent lichamelijk en/of emotioneel behoeftig en afhankelijk van anderen. 

Je hart roept om verbinding. Maar je hoofd zegt nee. Die ziet allemaal risico’s en onvermijdbare pijn. Terwijl je hart dit allemaal aankan. Je hart kent geen strijd en afgescheidenheid. En zorgt juist voor eenheid en heelheid.

Een lichamelijke en emotionele verbinding met jezelf aangaan vanuit je hart, heeft natuurlijk vele voordelen. Omdat dit de basis vormt van jouw bestaan hier op aarde en wat je hier tot leven mag brengen vanuit Liefde.

Alles in jezelf kunnen voelen is hiervoor essentieel. Het brengt niet alleen pijn naar boven, maar ook Liefde, geluk en vrede. En hoe meer je jouw pijn durft te voelen zonder verhalen, hoe minder strijd en afgescheidenheid je ervaart.

Voelen is niet hetzelfde als jezelf uitleven of afreageren op anderen. Door echt te voelen kum je een intieme verbinding met anderen aangaan. En zal je steeds meer vervulling en voldoening ervaren in je (seks- en liefdes)leven.

Gerelateerde artikelen

Fysieke en emotionele verbinding

Intimiteit zonder seks

Voelen en verbinding

Vrijlaten van je partner

De “foute man of vrouw”, een andere kijk