Fysieke en emotionele verbinding

Fysieke en emotionele verbinding

Fysieke en emotionele verbinding

Mannen zijn over het algemeen vaker bang voor een emotionele verbinding en vrouwen zijn vaker bang voor een fysieke verbinding. Terwijl mannen en vrouwen eigenlijk bang zijn voor hetzelfde. Namelijk intimiteit.

Fysieke en emotionele verbinding

Intimiteit is niet puur fysiek of puur emotioneel. Het één is ook niet beter dan het andere. Allebei zijn ze even belangrijk. Het fysieke en emotionele kunnen niet zonder elkaar. Het ene afsluiten heeft invloed op het andere.

Hoewel je dit misschien graag of onbewust als gescheiden van elkaar ziet. Waardoor mannen vaker behoefte hebben aan een fysieke verbinding en vrouwen aan een emotionele. Maar hierdoor het andere deel ontkennen.

Op het eerste gezicht lijkt het dan ook dat mannen vaker moeite met emotionele intimiteit hebben. En vrouwen vaker met de fysieke intimiteit. Maar onderliggend is dit niet wat er werkelijk aan de hand is.

De mannen die behoefte hebben aan vooral fysieke verbindingen, ontkennen niet alleen het emotionele in zichzelf. Maar ook het fysieke. Omdat het hart er niet bij betrokken is. Het fysieke is dan een noodgreep.

En de vrouwen die behoefte hebben aan vooral emotionele verbindingen, ontkennen niet alleen het fysieke in zichzelf. Maar ook het emotionele. Omdat het hart er niet bij betrokken is. Het emotionele is dan een noodgreep.

Want zowel de mannen als vrouwen ervaren een leegte in zichzelf. Die via een fysieke of emotionele verbinding opgevuld probeert te worden. Terwijl dit niet mogelijk is. Alleen je eigen hart kan de leegte in jezelf opvullen.

Waardoor je niet via een fysieke of emotionele verbinding iets bij een ander probeert te halen. Omdat Liefde de basis is. En dan kan er zowel een fysieke als een emotionele verbinding aangegaan worden.

Gerelateerde artikelen

Voelen en verbinding

Vreugde en levenslust ervaren

Liefde, aantrekkingskracht, verbinding en intimiteit

Hart geslacht verbinding

Emotionele vrouwen en mannen