Emotionele vrouwen en mannen

Emotionele vrouwen en mannen

Emotionele vrouwen en mannen

Emotionele vrouwen en mannen kunnen als lastig ervaren worden. Maar alleen wanneer je niet met je eigen emoties om kunt gaan. Kun je dit wel, dan zijn de emoties van deze vrouwen en mannen geen probleem. Want je bent hier niet bang voor.

Emotionele vrouwen en mannen

Emotionele vrouwen en mannen kunnen zowel stabiel als emotioneel instabiel zijn. Stabiliteit en verantwoordelijkheid gaan samen. Net als instabiliteit en slachtofferschap. De emoties of de hoeveelheid ervan zijn niet de boosdoenders.

De manier waarop je met jouw emoties omgaat bepaalt of je emotioneel stabiel of instabiel bent. Het ervaren van emoties is dus niet iets wat vermeden moet worden. Aangezien je emoties bekangrijke signalen zijn.

Maar het lastig vinden, het vermijden of negeren van je emoties is in deze samenleving heel normaal. Door de angst voor emoties krijgen emotionele mensen een label opgeplakt van zwak. Het maakt niet uit of ze instabiel of stabiel zijn.

Hier wordt geen onderscheid in gemaakt. Vanwege de onbewustheid wanneer het emotionele bewustzijn nog beperkt is. Dit beperkte emotionele bewustzijn houdt je gevangen in een slachtofferrol en afhankelijk gedrag.

Het emotionele bewustzijn gaat namelijk ook gepaard met het seksuele bewustzijn. Wanneer het seksuele bewustzijn nog beperkt is kan je levensenergie niet krachtig stromen. Aangezien je seksualiteit hier de bron van is.

Je seksualiteit is ook de poort naar echte verbinding met jezelf, anderen en het leven.  Waardoor diepe intimiteit die voorbij het ego kan ontstaan. Omdat je ziel een leidende rol gaat spelen. Waarin je zielsverlangens de wegwijzers zijn.

En niet je emoties. Je emoties zijn signalen of je nog delen in jezelf hebt die nog niet liefdevol aangekeken en omarmt worden. Het naar je emoties handelen of je emoties laten stromen is een groot verschil. Zuiver handelen is vanuit Liefde.

Emotioneel zijn is geen zwakte. Je emoties zijn menselijk, maar je hoeft hier niet uit te handelen. Emoties komen en gaan. Liefde is echter de basis. Want Liefde is altijd en oneindig aanwezig in jou. Waardoor je emoties kunt dragen.

Zodat je jouw seksualiteit hier niet mee belast. En je vrij bent om je seksualiteit te uiten op een manier die bij je past. Vanuit echte verbinding met jezelf waardoor diepe intimiteit ontstaat. Om de puurheid en eenheid in het leven te ervaren.

Gerelateerde artikelen

Seksualiteit belichamen

Liefde en seksuele gevoelens

Emotionele en seksuele bevrijding

Verslaafd aan emotionele drama’s

Emotionele onvolwassenheid en verbinding